facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Tematické sekce
 
Branžové sekce
Přehledy
 
Tematické seriály
 

GDPR

General Data Protection Regulation zásadně mění zpracování osobních údajů a zavádí nové povinnosti...

články >>

 

Jak uřídit IT projekt a nezbláznit se

Užitečné tipy a nástroje pro řešení problémů řízení inovací a vývoje produktů...

články >>

 

Industry 4.0

Průmysl 4.0

Jaký vliv bude mít čtvrtá průmyslová revoluce na výrobu a výrobní firmy?

články >>

 

Komplexní svět eIDAS

O nařízení eIDAS již bylo mnoho řečeno i napsáno. A proto jediné, o čem...

články >>

 

Trendy v CRM

Systémy pro řízení vztahů se zákazníky (CRM) prochází v posledních letech výraznou změnou. Zatímco dříve...

články >>

 

Příručka úspěšného IT manažera

Dnes je řada IT manažerů opomíjena. Úspěšní bývají brouci Pytlíci a Ferdové...

články >>

 
Partneři webu
Dialog 3000Skylla

Potravinářský průmysl

clanky Potravinářský průmysl: články
IT SYSTEMS 1-2/2020, 18. 3. 2020 - Colin Elkins, Dana Kovačovičová

Udržitelnost v oblasti procesní výroby už není jen módní fráze, ale nutnost

Udržitelnost v oblasti procesní výroby už není jen módní fráze, ale nutnost
Každý chce mít udržitelné produkty a prodejci stále více tlačí na výrobce, aby dodávali zboží vyhovující novým preferencím zákazníků, kteří žádají ekologičtější a čistší varianty. To znamená, že výrobci musí implementovat technologie, které...
  

- Inzerce -

Digitalizace stavebnictví, CIO versus COO a trendy ICT pro rok 2021

IT Systems 12/2020V aktuálním vydání IT Systems jsme se mimo jiné zaměřili na digitalizaci stavebnictví. Ani ve stavebnictví totiž brzy nebude možné uspět na trhu bez digitální transformace. Jedním ze základních kroků je zde přijetí a využívání metody BIM. V Česku se již rozběhlo několik pilotních projektů veřejných zadavatelů využívajících metodu BIM při přípravě, realizaci a provozu staveb. Hnacím motorem jsou zde konkrétní výhody, které BIM přináší: transparentnost v řešení projektu, jednodušší komunikace nad projektem i vyšší kontrola nad výsledkem.

IT SYSTEMS 1-2/2020, 11. 3. 2020 - Jan Coufalík

Automatizace v potravinářském průmyslu je cestou k vyšší bezpečnosti, kvalitě i marži

Automatizace v potravinářském průmyslu je cestou k vyšší bezpečnosti, kvalitě i marži
Na potravinářském trhu se hraje o každý halíř – marže nejsou nijak vysoké. Obor je specifický vysokým tlakem na prodejní cenu produktů a téměř uniformní cenou vstupních surovin. Potýká se s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků a růstem personálních...
IT SYSTEMS 1-2/2018, 8. 3. 2018 - Pavel Bláhovec

E-štítky a inteligentní obaly

E-štítky a inteligentní obaly
Elektronické označování a inteligentní balení nabízejí firmám nové způsoby, jak zajistit více věrných zákazníků a zvýšit ziskovost. V roce 2018 budou tyto faktory rozhodující z hlediska úspěchu například v potravinářském průmyslu, kde požadavky...
IT SYSTEMS 1-2/2018, 20. 2. 2018 - Ing. Tomáš Formánek

Jak krotit zlevněné potraviny?

Jak krotit zlevněné potraviny?
Česká republika bezkonkurenčně vede v počtu slev. Úplně zbytečná věc, která nebaví ani zákazníka, ani prodejce. U naprosté většiny prodejních kategorií navíc za poslední dva roky velikost slev narostla. Výjimky tvoří kategorie hračky, auto-moto,...
IT SYSTEMS 1-2/2018, 20. 2. 2018 - Ing. Vladimír Bartoš

Jak na řízení procesní výroby v potravinářství

Jak na řízení procesní výroby v potravinářství
Na organizaci výroby se můžeme dívat z různých hledisek a získáme pak různé klasifikace. Dle četnosti – kusová, sériová, hromadná; dle reakce na poptávku – výroba na sklad, na zakázku, montáž na zakázku, projektová výroba; dle průběhu – diskrétní,...
IT SYSTEMS 1-2/2018, 16. 2. 2018 - David Zeman

Chuť na senzory v potravinářském průmyslu

Chuť na senzory v potravinářském průmyslu
Zatímco digitalizace je velkým tématem v průmyslové výrobě již několik let, v souvislosti s potravinářským průmyslem se o ní hovoří jen opatrně. Je to především z důvodu, že veškeré inovační úsilí se věnuje na vývoj...
15. 2. 2018 - Petr Lobpreis

Klíčové oblasti v automatizaci potravinářského průmyslu

Klíčové oblasti v automatizaci potravinářského průmyslu
Zvyšování automatizace a zavádění tzv. inteligentní výroby jsou trendem číslo jedna napříč různými typy průmyslových odvětví. Nejinak je tomu také v oblasti výroby potravin a nápojů. Je to logické, protože neustále rostoucí nároky...
  

- Inzerce -

Úsměv namísto podpisu a robot na místě prodavače

IT Systems 11/2020V novém vydání IT Systems se věnujeme trendům v digitalizaci bankovnictví a finančního sektoru, který je sice vnímán jako velmi konzervativní odvětví, ale ve vztahu k informačním technologiím patří naopak mezi ty nejprogresivnější. Tlak konkurence i nebankovních institucí a požadavky zákazníků totiž nutí celé odvětví, aby přijímalo nejnovější technologie.

IT SYSTEMS 1-2/2017, 26. 4. 2017

Validace je úhelný kámen implementace systému v regulovaných odvětvích

Validace je úhelný kámen implementace systému v regulovaných odvětvích
Nasadit ERP řešení do jakéhokoliv výrobního provozu je velmi náročný úkol. Avšak implementace nového systému v prostředí, které je svázáno regulačními požadavky, je ještě komplikovanější. To se týká především odvětví typu potravinářského...
akce
IT SYSTEMS 1-2/2017, 13. 3. 2017 - Ing. Vladimír Bartoš

Průmysl 4.0 v potravinářství

Průmysl 4.0 v potravinářství
Potravinářská výroba patří svou organizací do opakované hromadné výroby. Proč by ji tedy nešlo automatizovat stejně jako automobilovou výrobu dle principů Průmysl 4.0?
  

- Inzerce -

Správné nástroje pro nové výzvy

IT Systems 10/2020V aktuálním vydání IT Systems se znovu věnujeme problematice homeworkingu a souvisejícím výzvám pro firmy a organizace. Kromě problémů, které práce z domova přináší pro zajištění kybernetické bezpečnosti, se zaměříme i na dopady, které má homeworking na oddělení technické podpory uživatelů. S hlubší závislostí uživatelů na technologiích jsou oddělení helpdesku pod stále větším tlakem a přes veškerou snahu jejich pracovníků nemívají tu nejlepší pověst – často nezaslouženou.

IT SYSTEMS 1-2/2017, 6. 3. 2017

Výroba a šarže v potravinářském průmyslu z pohledu ERP

Výroba a šarže v potravinářském průmyslu z pohledu ERP
Jednou z klíčových specifik potravinářského průmyslu je přístup k evidenci šarží. Ten se týká prakticky všeho, co souvisí s finálním výrobkem – od surovin a obalů přes výrobní proces k polotovarům až po expedici...
 
Další stránky tematické sekce: 123
Ceník inzerce portálu SystemOnLine