facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Tematické sekce
 
Branžové sekce
Přihlášení SystemNEWSPřehledy
 
Tematické seriály

Jak uřídit IT projekt a nezbláznit se

Užitečné tipy a nástroje pro řešení problémů řízení inovací a vývoje produktů...

články >>

 

Industry 4.0

Průmysl 4.0

Jaký vliv bude mít čtvrtá průmyslová revoluce na výrobu a výrobní firmy?

články >>

 
Nové!

RPA - automatizace procesů

Softwaroví roboti automatizují obchodní procesy.

články >>

 
Nové!

IoT – internet věcí

Internet věcí a jeho uplatnění napříč obory.

články >>

 
Nové!

VR – virtuální realita

Praktické využití virtuální reality ve službách i podnikových aplikacích.

články >>

 
Nové!

Bankovní identita (BankID)

K službám eGovernmentu přímo z internetového bankovnictví.

články >>

 

Příručka úspěšného IT manažera

Dnes je řada IT manažerů opomíjena. Úspěšní bývají brouci Pytlíci a Ferdové...

články >>

 
 
Partneři webu

Potravinářský průmysl

clanky Potravinářský průmysl: články
IT SYSTEMS 10/2021, 30. 11. 2021 - Dalibor Lukeš

Potraviny a zboží pod kontrolou, od výroby až po prodej, díky IoT

Potraviny a zboží pod kontrolou, od výroby až po prodej, díky IoT
Internet věcí usnadňuje řadu činností. V potravinářství nalezne uplatnění nejen ve fázi výroby, ale také při skladování, dopravě i prodeji. Hlídá teplotu a další parametry prostředí, či monitoruje polohu i pohyb zboží a to nejen při přepravě,...
  

- Inzerce -

Infor Production Scheduling optimalizuje produkci piva v Duvel Moortgat

Duvel MoortgatDuvel Moortgat je belgický rodinný pivovar se zaměřením na speciální piva, do jehož portfolia patří znač­ky jako Duvel, Vedett, La Chouffe, de Koninck, Liefmans či Maredsous. Z lokálního pivovaru se firma postupně stala globální skupinou s 10 produkčními lokalitami včetně Belgie, USA a České republiky, kde v roce 2001 získal Duvel Moortgat 50% vlastnický podíl v humpoleckém pivovaru Bernard.

IT SYSTEMS 1-2/2021, 18. 3. 2021 - Jan Coufalík

Pokročilá digitalizace a automatizace zajímá i české výrobce potravin

Pokročilá digitalizace a automatizace zajímá i české výrobce potravin
Průmyslová výroba potravin má celou řadu specifik z hlediska přísných norem a legislativy stejně jako náročnosti plánování a řízení. Některá oborová technologická řešení jsou na ně nejen připravena, ale dokážou i výrazně pomoci s efektivitou...
IT SYSTEMS 1-2/2021, 9. 3. 2021 - David Zeman

5 předpovědí pro potravinářský a nápojářský průmysl na rok 2021

5 předpovědí pro potravinářský a nápojářský průmysl na rok 2021
Neočekávané události roku 2020 neměly na první pohled výrobce potravin a nápojů příliš zasáhnout, vždyť bez ohledu na pandemii lidé potraviny a nápoje konzumují neustále a poptávka zásadně neklesla. Avšak při bližším pohledu došlo uvnitř tohoto...
IT SYSTEMS 1-2/2021, 2. 3. 2021 - Ľudovít Balaj

Digitalizace v potravinářství se netýká jen velkých korporací

Digitalizace v potravinářství se netýká jen velkých korporací
Trendy jako Průmysl 4.0, robotizace a s tím spojená digitalizace jsou v podnikovém světě známé už déle, ale dnes jsou k větší míře robotizace a automatizace výrobních činností a toků zásob nuceny nejen velké korporace, ale i menší výrobní podniky....
IT SYSTEMS 1-2/2020, 18. 3. 2020 - Colin Elkins, Dana Kovačovičová

Udržitelnost v oblasti procesní výroby už není jen módní fráze, ale nutnost

Udržitelnost v oblasti procesní výroby už není jen módní fráze, ale nutnost
Každý chce mít udržitelné produkty a prodejci stále více tlačí na výrobce, aby dodávali zboží vyhovující novým preferencím zákazníků, kteří žádají ekologičtější a čistší varianty. To znamená, že výrobci musí implementovat technologie, které...
IT SYSTEMS 1-2/2020, 11. 3. 2020 - Jan Coufalík

Automatizace v potravinářském průmyslu je cestou k vyšší bezpečnosti, kvalitě i marži

Automatizace v potravinářském průmyslu je cestou k vyšší bezpečnosti, kvalitě i marži
Na potravinářském trhu se hraje o každý halíř – marže nejsou nijak vysoké. Obor je specifický vysokým tlakem na prodejní cenu produktů a téměř uniformní cenou vstupních surovin. Potýká se s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků a růstem personálních...
IT SYSTEMS 1-2/2018, 8. 3. 2018 - Pavel Bláhovec

E-štítky a inteligentní obaly

E-štítky a inteligentní obaly
Elektronické označování a inteligentní balení nabízejí firmám nové způsoby, jak zajistit více věrných zákazníků a zvýšit ziskovost. V roce 2018 budou tyto faktory rozhodující z hlediska úspěchu například v potravinářském průmyslu, kde požadavky...
  

- Inzerce -

Agilita se stala klíčovou vlastností IT

IT Systems 12/2021Vydání IT Systems s číslem 12 je tradičně plné předpovědí, jak se bude vyvíjet využití IT v příštím roce a následujících letech. Současně je přelom roku obdobím bilancování, a tak se mnoho článků ohlíží za rokem, ve kterém opět hrála digitalizace až příliš velkou roli. Rozmach digitalizace, který zažíváme, je totiž z velké části vynucený a děje se na úkor mnoha omezení v našem osobním i profesním životě. I proto najdete v aktuálním vydání IT Systems velký blok článků věnovaný tzv. hybridnímu režimu práce.

IT SYSTEMS 1-2/2018, 20. 2. 2018 - Ing. Tomáš Formánek

Jak krotit zlevněné potraviny?

Jak krotit zlevněné potraviny?
Česká republika bezkonkurenčně vede v počtu slev. Úplně zbytečná věc, která nebaví ani zákazníka, ani prodejce. U naprosté většiny prodejních kategorií navíc za poslední dva roky velikost slev narostla. Výjimky tvoří kategorie hračky, auto-moto,...
akce
IT SYSTEMS 1-2/2018, 20. 2. 2018 - Ing. Vladimír Bartoš

Jak na řízení procesní výroby v potravinářství

Jak na řízení procesní výroby v potravinářství
Na organizaci výroby se můžeme dívat z různých hledisek a získáme pak různé klasifikace. Dle četnosti – kusová, sériová, hromadná; dle reakce na poptávku – výroba na sklad, na zakázku, montáž na zakázku, projektová výroba; dle průběhu – diskrétní,...
  

- Inzerce -

Softwarový pomocník pro sladké zlato

Výzkumný ústav včelařský (www.beeDOL.cz) se může pyšnit opravdu významnou tradicí – byl založen již v roce 1919. V roce 1997 se stal soukromou společ­nos­tí, která se zabývá výzkumem, vývojem, výrobou a vzděláváním v oboru chovu včel a včelích produk­tů. Od roku 2020 pomáhá zdejšímu managementu i pracovníkům informační systém HELIOS iNuvio z produkce Asseco Solutions.

IT SYSTEMS 1-2/2018, 16. 2. 2018 - David Zeman

Chuť na senzory v potravinářském průmyslu

Chuť na senzory v potravinářském průmyslu
Zatímco digitalizace je velkým tématem v průmyslové výrobě již několik let, v souvislosti s potravinářským průmyslem se o ní hovoří jen opatrně. Je to především z důvodu, že veškeré inovační úsilí se věnuje na vývoj...
 
Další stránky tematické sekce: 1234
Ceník inzerce portálu SystemOnLine