facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Potravinářský průmysl

clanky Potravinářský průmysl: články
IT SYSTEMS 1-2/2020, 18. 3. 2020 - Colin Elkins, Dana Kovačovičová

Udržitelnost v oblasti procesní výroby už není jen módní fráze, ale nutnost

Udržitelnost v oblasti procesní výroby už není jen módní fráze, ale nutnost
Každý chce mít udržitelné produkty a prodejci stále více tlačí na výrobce, aby dodávali zboží vyhovující novým preferencím zákazníků, kteří žádají ekologičtější a čistší varianty. To znamená, že výrobci musí implementovat technologie, které...
  

- PR -

Nezapomněli jste si prodloužit předplatné časopisu IT Systems?

IT SystemsČasopis IT Systems nabízí inspiraci pro vaše projekty. Pomůže vám zorientovat se na trhu informačních systémů a proplout úskalími digitální transformace. Každé vydání IT Systems přináší názorové články a komentáře předních expertů, rozhovory s osobnostmi ze světa IT, přehled vybrané kategorie podnikových aplikací a tematickou přílohu.

IT SYSTEMS 1-2/2020, 11. 3. 2020 - Jan Coufalík

Automatizace v potravinářském průmyslu je cestou k vyšší bezpečnosti, kvalitě i marži

Automatizace v potravinářském průmyslu je cestou k vyšší bezpečnosti, kvalitě i marži
Na potravinářském trhu se hraje o každý halíř – marže nejsou nijak vysoké. Obor je specifický vysokým tlakem na prodejní cenu produktů a téměř uniformní cenou vstupních surovin. Potýká se s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků a růstem personálních...
IT SYSTEMS 1-2/2018, 8. 3. 2018 - Pavel Bláhovec

E-štítky a inteligentní obaly

E-štítky a inteligentní obaly
Elektronické označování a inteligentní balení nabízejí firmám nové způsoby, jak zajistit více věrných zákazníků a zvýšit ziskovost. V roce 2018 budou tyto faktory rozhodující z hlediska úspěchu například v potravinářském průmyslu, kde požadavky...
IT SYSTEMS 1-2/2018, 20. 2. 2018 - Ing. Tomáš Formánek

Jak krotit zlevněné potraviny?

Jak krotit zlevněné potraviny?
Česká republika bezkonkurenčně vede v počtu slev. Úplně zbytečná věc, která nebaví ani zákazníka, ani prodejce. U naprosté většiny prodejních kategorií navíc za poslední dva roky velikost slev narostla. Výjimky tvoří kategorie hračky, auto-moto,...
IT SYSTEMS 1-2/2018, 20. 2. 2018 - Ing. Vladimír Bartoš

Jak na řízení procesní výroby v potravinářství

Jak na řízení procesní výroby v potravinářství
Na organizaci výroby se můžeme dívat z různých hledisek a získáme pak různé klasifikace. Dle četnosti – kusová, sériová, hromadná; dle reakce na poptávku – výroba na sklad, na zakázku, montáž na zakázku, projektová výroba; dle průběhu – diskrétní,...
IT SYSTEMS 1-2/2018, 16. 2. 2018 - David Zeman

Chuť na senzory v potravinářském průmyslu

Chuť na senzory v potravinářském průmyslu
Zatímco digitalizace je velkým tématem v průmyslové výrobě již několik let, v souvislosti s potravinářským průmyslem se o ní hovoří jen opatrně. Je to především z důvodu, že veškeré inovační úsilí se věnuje na vývoj...
15. 2. 2018 - Petr Lobpreis

Klíčové oblasti v automatizaci potravinářského průmyslu

Klíčové oblasti v automatizaci potravinářského průmyslu
Zvyšování automatizace a zavádění tzv. inteligentní výroby jsou trendem číslo jedna napříč různými typy průmyslových odvětví. Nejinak je tomu také v oblasti výroby potravin a nápojů. Je to logické, protože neustále rostoucí nároky...
  

- PR -

Pravá digitalizace není jen elektronizace „papírových“ procesů

IT Systems 11/2023V aktuálním vydání IT Systems se zabýváme digitální transformací odvětví, která se bezprostředně týkají každého z nás. Všichni můžeme takříkajíc z první ruky zhodnotit, jak digitalizace mění bankovnictví, pojišťovnictví, státní správu a veřejný sektor. A vidíme, jak rozdílným tempem uvedená odvětví v digitalizaci postupují.

IT SYSTEMS 1-2/2017, 26. 4. 2017

Validace je úhelný kámen implementace systému v regulovaných odvětvích

Validace je úhelný kámen implementace systému v regulovaných odvětvích
Nasadit ERP řešení do jakéhokoliv výrobního provozu je velmi náročný úkol. Avšak implementace nového systému v prostředí, které je svázáno regulačními požadavky, je ještě komplikovanější. To se týká především odvětví typu potravinářského...
akce
IT SYSTEMS 1-2/2017, 13. 3. 2017 - Ing. Vladimír Bartoš

Průmysl 4.0 v potravinářství

Průmysl 4.0 v potravinářství
Potravinářská výroba patří svou organizací do opakované hromadné výroby. Proč by ji tedy nešlo automatizovat stejně jako automobilovou výrobu dle principů Průmysl 4.0?
  

- PR -

Poslechněte si úspěšný příběh spojení ERP a APS v praxi

Meet UpCo je potřeba k úspěšnému řízení strojírenské firmy z pohledu informačního systému? Jak si společnost Fermat poradila díky spojení ERP a APS s dobou plnou změn? Na tyto otázky odpoví setkání „Silné nástroje pro výrobu a její plánování“, které se uskuteční 11. 10. 2023 v prostorách RHK Brno v areálu brněnského výstaviště. Bohaté zkušenosti z implementace, používání a rozšiřování informačního systému vás vtáhnou do užitečné diskuse.

IT SYSTEMS 1-2/2017, 6. 3. 2017

Výroba a šarže v potravinářském průmyslu z pohledu ERP

Výroba a šarže v potravinářském průmyslu z pohledu ERP
Jednou z klíčových specifik potravinářského průmyslu je přístup k evidenci šarží. Ten se týká prakticky všeho, co souvisí s finálním výrobkem – od surovin a obalů přes výrobní proces k polotovarům až po expedici...
 
Další stránky tematické sekce: 1234
Ceník inzerce portálu SystemOnLine