facebook LinkedIN LinkedIN - follow
IT SYSTEM 4/2004

Océ OpenHouse 2004

-vb-


Již jedenáctým rokem pořádala letos holandská firma Océ největší evropský veletrh digitálního tisku. Akce proběhla od 16. do 19. března jako každoročně v německém výrobním závodě Océ v Poingu u Mnichova. Reálně, za účasti odborníků z oblasti tiskového průmyslu, zde byla prezentována aplikační řešení v oboru tisku a řízení dokumentů.






Océ letos uvedla na trh novou technologii pro barevný tisk na kontinuální papír a zároveň širší portfolio systémů pro barevný tisk na řezané formáty. Hlavním bodem Océ OpenHouse 2004 byly aplikace zaměřené na komerční a korporátní systémy pro práci s dokumenty. Společnost představila široký sortiment hardwaru, softwaru a služeb v oblasti tisku rozčleněný do sedmi oblastí specifických pro jednotlivé tržní segmenty. Ty jsou rozděleny na komerční prostředí (grafická studia a reklamní agentury, poskytovatelé digitálního tisku, marketingové agentury, digitální tisk novin) a na korporátní prostředí (finance, telekomunikace, veřejné služby, státní správa a školství, průmysl, obchod). Na veletrhu byly k vidění již zmíněné systémy pro kontinuální tisk na papír z role, pro tisk na řezané listy i zařízení pracující z důvodu zvýšení vstupní kapacity s rolí papíru, který v rámci tiskového procesu řeže na jednotlivé listy. Třemi klíčovými novinkami uvedenými na výstavě byly vysoce výkonná kontinuální tiskárna Océ Vario VarioStream 9000 s možností tisku ve více barvách a na obě strany (rychlost 1 700 stran A5/min); Océ CPS900 – dlouho očekávaný barevný tiskový systém (tiskne na rozličná média formátů A4 a A3, rozlišení 600 dpi, gramáž média do 250 g/m2, možnost nepřerušovaného tisku až 1 000 stran) a velkoformátový stroj Arizona 60UV umožňující kvalitní odolný potisk venkovních materiálů, určený pro grafický průmysl a reklamu. Na veletrhu OpenHouse byla také představena řešení založená na softwarovém systému PRISMA s novým softwarem Océ PRISMAweb pro webové objednávky a administrativu tisku. Řízení toku dokumentů prostřednictvím PRISMA workflow je modulární a může být přizpůsobeno pro jakékoli požadavky trhu. Océ PRISMAweb je softwarový nástroj pro řízení produkčního workflow na platformě e-commerce, navržený pro automatizaci a integraci procesu objednávky a produkce dokumentů s využitím internetových technologií. Přichází na trh ve třech variantách: pro automatizovanou nabídku, účtování a administraci.
Chcete získat časopis IT Systems s tímto a mnoha dalšími články z oblasti informačních systémů a řízení podnikové informatiky? Objednejte si předplatné nebo konkrétní vydání časopisu IT Systems z našeho archivu.


Inzerce

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.