facebook LinkedIN LinkedIN - follow
IT SYSTEMS 12/2021

Přenosný monitor AOC I1601P je skvělý parťák na cesty

-red-


I1601PRostoucí mobilita je jedním z hlavních trendů současnosti. Svět je stále více v pohybu, což se projevuje ve způsobu, jak pracujeme i jak se bavíme. A na tom, jaká zařízení k tomu používáme. Stále větší podíl mezi koncovými zařízeními proto tvoří mobily, tablety a notebooky. Jsou snadno přenosné, všestranné a výkonné, ale mají jedno zásadní omezení – velikost displeje. Někde je můžeme připojit ke stolnímu monitoru, ale takovou možnost na řadě míst nemáme. Přenosné monitory nabízí řešení – vezměte si externí monitor s sebou. Proč ne, když bude dostatečně tenký a lehký, s kvalitním displejem, chytře řešeným stojanem a flexibilní možností připojení. O jednom monitoru s právě takto sladěnou sadou vlastností bychom věděli. Měli jsme totiž možnost otestovat přenosný monitor AOC I1601P.


Přenosný monitor AOC I1601P nabízí snadné rozšíření počítače s jedním monitorem na multi-monitorové řešení – ať už na cestách, v práci nebo v malé domácí kanceláři. Monitor I1601P má 15,6" displej a svou velikostí se tak přibližuje notebookům. Je koncipován tak, abyste si ho mohli jednoduše přibalit do stejné brašny a využít kdykoli a jednoduše podle potřeby, ať už pro rozšíření vlastního pracovní prostoru, nebo jako prostor pro prezentaci při obchodním jednání. I k tomu se přenosný monitor skvěle hodí.

Ať už pracujete z domova, nebo v kanceláři, druhá obrazovka zvyšuje produktivitu tím, že zvětšuje prostor, který můžete využívat. Mnozí už dobře vědí, že práce na jedné obrazovce, například na displeji notebooku, znamená hodně přeplněný a přetížený pracovní prostor. To samozřejmě platí i při práci na cestách – ve vlaku, v letadle nebo v terénu.

Monitor I1601P má IPS displej s rozlišením Full HD, který nabízí bohaté barvy, ostrost i široké pozorovací úhly (170°/170°). Displej nabízí obnovovací frekvenci 60 Hz a dobu odezvy 5 ms GtG. S úrovní jasu 220 nitů a antireflexní vrstvou je dobře použitelný především v interiéru. Monitor I1601P lze používat v režimech na šířku i na výšku. V takovém případě je potřeba povolit funkci Auto-Pivot, a to buď přímo na monitoru pomocí fyzických tlačítek, nebo pomocí softwaru i-Menu.

Klíčovou předností monitoru I1601P je hybridní možnost připojení přes USB-C nebo USB-A pomocí jediného kabelu, který je součástí balení. I když je technologie USB-C stále běžnější, starší notebooky a zařízení tento port nemusí mít. V tomto případě technologie DisplayLink přenáší videosignál přes běžný port USB-A. Ovladače DisplayLink lze přitom stáhnout pro různé operační systémy, včetně Windows, macOS, Android, ChromeOS a Ubuntu. V podnicích a domácnostech, kde některá zařízení mohou mít USB-C a některá pouze USB-A, nabízí monitor I1601P potřebnou flexibilitu připojení.


Monitor AOC I1601P nabízí hybridní připojení přes USB-C i USB-A (kabel je součástí balení).


Monitor podporuje technologii USB-C DisplayLink.

Design I1601P je minimalistický, se šedou hliníkovou zadní částí a tenkými černými rámečky na přední straně. Přiložená SmartCase může zároveň chránit displej před poškrábáním při přenášení, ale také sloužit jako skládací stojan. S hmotností pouhých 800 g je monitor I1601P dostatečně lehký, aby jej bylo možné nosit v tašce nebo batohu i při každodenním dojíždění.

I1601PI1601P
Šikovný obal chrání displej, ale také slouží jako skládací stojan.

Monitor AOC I1601P se u nás prodává za cenu kolem 5 tisíc (včetně daně). Pro ty, kteří nepotřebují hybridní připojení nabízí AOC levnější přenosný displej I1601FWUX s připojením pouze přes USB-C a model I1659FWUX s portem USB-A.

Chcete získat časopis IT Systems s tímto a mnoha dalšími články z oblasti informačních systémů a řízení podnikové informatiky? Objednejte si předplatné nebo konkrétní vydání časopisu IT Systems z našeho archivu.


Inzerce

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.