facebook LinkedIN LinkedIN - follow
IT SYSTEMS 10/2022

Vyzkoušeli jsme nový monitor AOC pro domácí kanceláře

-lg-


AOC Q27V5CSpolečnost AOC nedávno představila novou modelovou řadu monitorů V5 s velmi štíhlým a elegantním designem, které nabízejí možnost připojení přes USB-C. Jsou tak skvělou volbou pro uživatele notebooků, kteří potřebují možnost jednoduše a rychle připojit externí monitor a rozšířit tak svůj pracovní prostor o velký displej s kvalitním obrazem. Právě to nabízí monitor AOC Q27V5C, který jsme měli možnost otestovat v naší redakci.


Uživatelé, kteří často pracují z domova, vědí, že pracovat s malou obrazovkou notebooku není pohodlné. Proto se součástí mnoha domácností stal vyhrazený pracovní prostor s velkým monitorem a klávesnicí/myší. Právě v takovém prostředí vyniknou vlastnosti monitoru AOC Q27V5C. Monitor má velmi štíhlý stojan s plochou kompaktní základnou (výška jen 12 mm), která na stole nezavazí. Stojan přitom nabízí široké možnosti přizpůsobení polohy displeje nastavením výšky v rozsahu 130 mm, otáčením, naklápěním i pivotem. Pro uživatele, kteří využívají více monitorů, je výhodou, že monitor má velmi tenké rámečky po stranách. Pro všechny ostatní je to nedílná součást moderního designu.

Jak už bylo zmíněno v úvodu, jednou z klíčových předností monitoru AOC Q27V5C je možnost připojení přes USB-C. Stejně jako všechny ostatní modely nové řady V5 je i testovaný monitor vybaven konektorem USB-C s výkonem 65 W a 4portovým rozbočovačem USB 3.2. Díky tomu lze k monitoru jednoduše připojit notebook a rozšířit či zrcadlit z něj obraz na monitor pomocí jediného kabelu. Monitor přitom bude připojený notebook nabíjet, a navíc nabízet přístup k dalším zařízením na vestavěném USB rozbočovači, což může být myš, klávesnice, externí disk atd.

A jak je na tom testovaný monitor s kvalitou obrazu? Jedním slovem výborně. AOC Q27V5C má kvalitní IPS displej s úhlopříčkou 27", rozlišením QHD a se širokým gamutem (120 % sRGB a 90 % DCI-P3). QHD displej je rozumným kompromisem, protože 4K monitory jsou výrazně dražší a rozlišení 2560×1440 dostačuje nejen pro většinu pracovních úkolů, ale i pro zábavu. Obnovovací frekvence 75 Hz navíc převyšuje parametry běžných kancelářských modelů, stejně jako doba odezvy 4 ms GtG a podpora AMD FreeSync. Monitor AOC Q27V5C tak lze velmi dobře využít i pro multimédia a příležitostné herní seance. AOC Q27V5C je zkrátka skvělý monitor pro domácí kancelář, který nabízí vynikající poměr kvality, výbavy a ceny.

Chcete získat časopis IT Systems s tímto a mnoha dalšími články z oblasti informačních systémů a řízení podnikové informatiky? Objednejte si předplatné nebo konkrétní vydání časopisu IT Systems z našeho archivu.


Inzerce

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování

Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.