facebook LinkedIN LinkedIN - follow
IT SYSTEMS 6/2021

Philips 243B1JH je skvěle vybavený monitor pro nový styl práce

redakce


Philips 243B1JHSpolečnost MMD nám dala možnost otestovat další monitor z produktové řady Philips B Line, které jsou určeny především do kanceláří. Testovaný model Philips 243B1JH je vybavený spoustou funkcí pro pohodlnou práci a kromě velmi kvalitního zobrazení, nadprůměrného ve své kategorii, nabízí integrovanou webovou kameru a hybridní USB dokování, které zjednodušuje připojení monitoru k notebooku. Připojení USB duálním kabelem s konektory typu C a A poskytuje video, Ethernet, nabíjení (až 90 W) a připojení DisplayLink. Jedná se tak o ideální řešení pro ty, kteří hledají flexibilní monitor nabízející komplexní možnosti připojení pro nový styl práce, který je stále častější a který kombinuje práci z domova, z terénu, ve sdílených kancelářích nebo otevřených kancelářských prostorách.


Jednoduché a úplné připojení

Klíčovou součástí monitoru Philips 243B1JH je integrovaná USB dokovací stanice, která poskytuje rychlé, snadné a úplné připojení notebooku. Philips 243B1JH je navíc vybaven hybridním USB dokováním s porty USB-C i USB-A. USB-C umožňuje snadné dokování prostřednictvím jednoho kabelu, rychlý přenos dat a dobíjení notebooku přímo z monitoru (s dodávkou energie až 100 W). USB-A s připojením DisplayLink umožňuje prakticky jakékoli moderní využití notebooku. Ale je toho ještě víc: vestavěný RJ-45 Ethernet zajišťuje větší zabezpečení dat a DisplayPort-out přináší snadné propojení monitorů do řetězců. DisplayPort-out umožňuje připojit další monitory s vysokým rozlišením pouze jedním kabelem od prvního monitoru k PC, což zjednoduší správu kabelů a ušetří místo na pracovním stole.

Kvalitní obraz a ergonomie

Philips 243B1JH je vybaven IPS LCD displejem s úhlopříčkou 23,8" a Full HD rozlišením, které je vhodné pro kancelářskou práci u této velikosti obrazu. Monitor má matný povrch s antireflexní úpravou a nabízí ostrý obraz s živými a přesnými barvami (105 % sRGB), konzistentním jasem a širokými pozorovací úhly 178/178 stupňů. To je obzvláště důležité při práci v týmech před jedním monitorem: je možné dokonale sledovat displej téměř z jakéhokoli úhlu, aniž by byla ohrožena reprodukce obrazu. Pro snížení únavy očí při dlouhodobé práci je tento model vybaven také režimem Philips LowBlue a technologií Flicker-Free, které by neměly chybět v žádném monitoru pro kancelářskou práci.

Velmi důležitým prvkem monitoru Philips 243B1JH je také ergonomický stojan s možností nastavení výšky monitoru, jeho natáčení a naklápění pro zvýšení pohodlí uživatele, ale i pro větší flexibilitu použití monitoru v různém prostředí a režimech práce.

Integrovaná webová kamera

Stále častější součástí naší práce je dnes vzdálená týmová spolupráce s využitím webkamer. Monitor Philips 243B1JH tomuto stylu práce vychází vstříc a je vybaven integrovanou vysouvací dvoumegapixelovou webovou kamerou, kterou lze využít i pro pohodlné a rychlé přihlašování pomocí technologie pro rozpoznávání obličeje Windows Hello. Kamera se vyklopí, když ji potřebujete, jinak je bezpečně ukrytá přímo v rámu monitoru.

Zelená v srdci

Stejně jako celá produktová řada monitorů B Line je i model 243B1JH navržen s ohledem na ekologii a snížení spotřeby energie. Integrovaný PowerSensor proto detekuje přítomnost uživatele a snižuje jas monitoru, když uživatel odstoupí, což vede k delší životnosti monitoru a úspoře energie až o 70 %. Současně je monitor vybaven i snímačem LightSensor, který automaticky upravuje jas obrazu podle světelných podmínek v místnosti a opět tak minimalizuje spotřebu energie.

Monitor Philips 243B1JH má vyšší cenu, ale vyvažuje ji výbornou kvalitou obrazu, a především velmi bohatou výbavou, díky níž je zajímavou volbou pro moderní kanceláře.
Chcete získat časopis IT Systems s tímto a mnoha dalšími články z oblasti informačních systémů a řízení podnikové informatiky? Objednejte si předplatné nebo konkrétní vydání časopisu IT Systems z našeho archivu.


Inzerce

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.