facebook LinkedIN LinkedIN - follow
IT SYSTEMS 6/2021

Philips 243B1JH je skvěle vybavený monitor pro nový styl práce

-red-


Philips 243B1JHSpolečnost MMD nám dala možnost otestovat další monitor z produktové řady Philips B Line, které jsou určeny především do kanceláří. Testovaný model Philips 243B1JH je vybavený spoustou funkcí pro pohodlnou práci a kromě velmi kvalitního zobrazení, nadprůměrného ve své kategorii, nabízí integrovanou webovou kameru a hybridní USB dokování, které zjednodušuje připojení monitoru k notebooku. Připojení USB duálním kabelem s konektory typu C a A poskytuje video, Ethernet, nabíjení (až 90 W) a připojení DisplayLink. Jedná se tak o ideální řešení pro ty, kteří hledají flexibilní monitor nabízející komplexní možnosti připojení pro nový styl práce, který je stále častější a který kombinuje práci z domova, z terénu, ve sdílených kancelářích nebo otevřených kancelářských prostorách.


Jednoduché a úplné připojení

Klíčovou součástí monitoru Philips 243B1JH je integrovaná USB dokovací stanice, která poskytuje rychlé, snadné a úplné připojení notebooku. Philips 243B1JH je navíc vybaven hybridním USB dokováním s porty USB-C i USB-A. USB-C umožňuje snadné dokování prostřednictvím jednoho kabelu, rychlý přenos dat a dobíjení notebooku přímo z monitoru (s dodávkou energie až 100 W). USB-A s připojením DisplayLink umožňuje prakticky jakékoli moderní využití notebooku. Ale je toho ještě víc: vestavěný RJ-45 Ethernet zajišťuje větší zabezpečení dat a DisplayPort-out přináší snadné propojení monitorů do řetězců. DisplayPort-out umožňuje připojit další monitory s vysokým rozlišením pouze jedním kabelem od prvního monitoru k PC, což zjednoduší správu kabelů a ušetří místo na pracovním stole.

Kvalitní obraz a ergonomie

Philips 243B1JH je vybaven IPS LCD displejem s úhlopříčkou 23,8" a Full HD rozlišením, které je vhodné pro kancelářskou práci u této velikosti obrazu. Monitor má matný povrch s antireflexní úpravou a nabízí ostrý obraz s živými a přesnými barvami (105 % sRGB), konzistentním jasem a širokými pozorovací úhly 178/178 stupňů. To je obzvláště důležité při práci v týmech před jedním monitorem: je možné dokonale sledovat displej téměř z jakéhokoli úhlu, aniž by byla ohrožena reprodukce obrazu. Pro snížení únavy očí při dlouhodobé práci je tento model vybaven také režimem Philips LowBlue a technologií Flicker-Free, které by neměly chybět v žádném monitoru pro kancelářskou práci.

Velmi důležitým prvkem monitoru Philips 243B1JH je také ergonomický stojan s možností nastavení výšky monitoru, jeho natáčení a naklápění pro zvýšení pohodlí uživatele, ale i pro větší flexibilitu použití monitoru v různém prostředí a režimech práce.

Integrovaná webová kamera

Stále častější součástí naší práce je dnes vzdálená týmová spolupráce s využitím webkamer. Monitor Philips 243B1JH tomuto stylu práce vychází vstříc a je vybaven integrovanou vysouvací dvoumegapixelovou webovou kamerou, kterou lze využít i pro pohodlné a rychlé přihlašování pomocí technologie pro rozpoznávání obličeje Windows Hello. Kamera se vyklopí, když ji potřebujete, jinak je bezpečně ukrytá přímo v rámu monitoru.

Zelená v srdci

Stejně jako celá produktová řada monitorů B Line je i model 243B1JH navržen s ohledem na ekologii a snížení spotřeby energie. Integrovaný PowerSensor proto detekuje přítomnost uživatele a snižuje jas monitoru, když uživatel odstoupí, což vede k delší životnosti monitoru a úspoře energie až o 70 %. Současně je monitor vybaven i snímačem LightSensor, který automaticky upravuje jas obrazu podle světelných podmínek v místnosti a opět tak minimalizuje spotřebu energie.

Monitor Philips 243B1JH má vyšší cenu, ale vyvažuje ji výbornou kvalitou obrazu, a především velmi bohatou výbavou, díky níž je zajímavou volbou pro moderní kanceláře.
Chcete získat časopis IT Systems s tímto a mnoha dalšími články z oblasti informačních systémů a řízení podnikové informatiky? Objednejte si předplatné nebo konkrétní vydání časopisu IT Systems z našeho archivu.