facebook LinkedIN LinkedIN - follow
IT SYSTEMS 5/2019 , ERP systémy

KARAT Konference 2019 představila IS KARAT 19



Konference KaratVe čtvrtek 4. dubna 2019 proběhla KARAT Konference 2019, tradiční setkání uživatelů Informačního systému KARAT. Letošního ročníku, který se opět konal v kongresovém centru BWP Hotel International Brno, se zúčastnilo téměř 500 uživatelů z České a Slovenské republiky. Konferenci zahájil generální ředitel společnosti Ing. Martin Válek a poté byla v dopoledním přednáškovém bloku představena nová verze informačního systému KARAT – verze 19, především novinky v oblasti uživatelského prostředí a aplikačních modulů.


„Mezi největší změny ve verzi 19 patří významně rozšířené APS plánování výroby, které ke stávajícímu plánování zdrojů přidává i plánování materiálu. Mimo jiné proto došlo k zásadním změnám a rozšíření možností využití řešení pro výrobní a skladové terminály, která jsou nově postavená na technologii HTML z mobilního klienta IS KARAT. Poté, co jsme ve verzi 18 vydali mobilního klienta, provedli jsme i řadu dalších úprav, které usnadňují a zefektivňují práci s oběma typy prostředí. Významným vývojem prošla i řešení Projekty, Servis a CRM. Změny se dotkly i většiny ostatních modulů IS KARAT, do nichž jsme zapracovali víc než 300 požadavků od našich zákazníků,“ zhodnotil novou verzi informačního systému KARAT ERP specialista Marek Hejna.

Marek Hejna, ERP specialista
Marek Hejna, ERP specialista

Odpolední blok sestával z pěti workshopů s ukázkami řešení konkrétních úloh v IS KARAT. Jednotlivé workshopy byly věnovány užitečným nástrojům v ekonomické oblasti IS KARAT včetně optimalizace a řízení objednávek, výroby a nákupu, praktickým scénářům využití mobilního přístupu k IS KARAT, problematice informační bezpečnosti IS KARAT a bezpečnosti provozu mobilních aplikací a tématu úspěšného řízení změn ve firmě.

Ing. Martin Válek, generální ředitel společnosti
KARAT Software a.s.
Ing. Martin Válek, generální ředitel společnosti KARAT Software a.s.

„V předchozích ročnících se nám osvědčil koncept konference, kdy je celý odpolední blok věnován pěti workshopům s praktickými ukázkami řešení v IS KARAT za účasti analytiků a programátorů. Tato forma se v minulosti setkala u našich zákazníků s velmi pozitivním ohlasem, a proto jsme ji zvolili i letos. Jsme přesvědčeni, že takto vedený vzájemný dialog je krok správným směrem. Potvrzuje to plná obsazenost všech letošních workshopů a aktivní zapojení zákazníků do diskusí na daná témata. Konference opět zaujala velmi široké spektrum posluchačů a o jejím významu svědčí účast téměř 500 zákazníků z celé České republiky a Slovenska,“ zhodnotil průběh KARAT Konference 2019 Marcel Herman, ředitel servisu a péče o zákazníky.


Chcete získat časopis IT Systems s tímto a mnoha dalšími články z oblasti informačních systémů a řízení podnikové informatiky? Objednejte si předplatné nebo konkrétní vydání časopisu IT Systems z našeho archivu.


Inzerce

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.