facebook LinkedIN LinkedIN - follow

ČS hlídá platební morálku dlužníků

sporitelna_712.jpgČeská spořitelna si pro správu pohledávek vůči dlužníkům, kteří se ve splácení opožďují, zvolila řešení Tallyman od společnosti Talgentra. Informační systém bance také umožňuje splnit interní a externí požadavky na ochranu zákazníků před předlužením. Lokalizaci a implementaci systému Tallyman zajišťuje tuzemská pobočka nadnárodního systémového integrátora S&T, která rovněž poskytuje podporu celého systému a dodávku reportovacích funkcí.

Systém Tallyman umožní České spořitelně významně snížit výši odpisů prostřednictvím těch nejefektivnějších a praxí odzkoušených technik pro zajištění rezerv a minimalizaci odpisů nedobytných pohledávek. Díky použití speciálního systému vymáhání pohledávek Tallyman, který zahrnuje funkci segmentace zákazníků, bude Česká spořitelna moci vyhovět řadě požadavků vyplývajících ze směrnice BASEL II, a to včetně přesnějších odhadů úrovně rizika jednotlivých zákazníků, předpovědi míry návratnosti závazků a ohodnocení rezerv. Systém Tallyman řídí proces vymáhání pohledávek konsolidací veškeré komunikace se zákazníkem vztahující se k pohledávce – včetně telefonních hovorů, e-mailů, dopisů či faxů. Veškerá data jsou uložena v jediné databázi. Mnoho administrativních úkonů souvisejících s vymáháním pohledávek je systémem Tallyman kompletně automatizováno, například personalizovaný tisk dopisů. Hodnota systému Tallyman spočívá především v jeho schopnosti roztřídit dlužící zákazníky podobně, jako CRM systémy rozdělují zákazníky na jednotlivé marketingové segmenty.

 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.