facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 26. 2. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Vysoká škola polytechnická Jihlava zavedla elektronickou spisovou službu

Společnost LE CLAVERA nasadila systém elek­tro­nic­ké spisové služby na Vysoké škole poly­tech­nic­ké Jihlava. Využila přitom systém GINIS Enterprise+ od spo­leč­nos­ti Gordic. Díky zavedení tohoto systému škola s velkým před­sti­hem splnila zákon­nou povin­nost všech školských zaří­ze­ní vést od 1. 1. 2026 spisovou službu v elektronické formě. Přede­vším jí ale nový systém umožní výrazně zjednodušit správu ekonomické agendy.



Systém elektronické spisové služby GINIS umožňuje automatizaci administrativních činností souvisejících s obsluhou datové schránky organizace, správou dokumentů v digitální podobě i ekonomickou agendou. Je připraven na práci s elektronickými podpisy i další náležitosti správy, ukládání a skartování digitálních dokumentů v souladu s evropským nařízením eIDAS a českou legislativou. Práci s řešením GINIS usnadňuje intuitivní uživatelské prostředí, vysoká úroveň automatizace i připravené šablony pro vytváření nových dokumentů v elektronické podobě, jejich opatření elektronickým podpisem a odeslání prostřednictvím datové schránky.

Vysoká škola polytechnická Jihlava (VŠPJ) je jedinou veřejnou vysokou školou se sídlem v Kraji Vysočina. Studijní programy bakalářského a magisterského typu v prezenční i kombinované formě studia zde navštěvuje přes 2 000 studentů.

Vysoká škola polytechnická Jihlava

Implementaci systému GINIS Enterprise+ ve VŠPJ realizovala společnost LE CLAVERA formou upgradu stávajícího řešení GINIS iFIS, včetně nezbytné úvodní analýzy, migrace stávajících dat, dodání příslušných licencí a zajištění dlouhodobé technické podpory nasazeného řešení eSSL.

„Realizace tohoto projektu nebyla technicky vůbec jednoduchá. Obrovská výhoda však byla, že jsme společně se zákazníkem a společností Gordic vytvořili kvalitní expertní tým, který navzájem velmi dobře komunikoval a plnil zadané úkoly ve stanoveném termínu. Díky tomu se podařilo realizovat zakázku včas a ke spokojenosti všech zúčastněných stran,“ řekl k projektu Miroslav Chlubna, jednatel společnosti LE CLAVERA.

Foto v textu: VŠPJ


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.