facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 19. 6. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Veeam posiluje v oblasti cloudových řešení na platformě AWS

AWSSpolečnost Veeam oznámila hned několik novinek spojených s Amazon Web Services (AWS). Jde především o novou verzi řešení Veeam Backup for AWS v2, které reaguje na poptávku po dostupnosti aplikací a dat v AWS v případě havárie.



Řešení Veeam Backup for AWS poskytuje nativní zálohování a obnovu v rámci Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), které je k dispozici výhradně v AWS Marketplace v bezplatné i placené verzi a edici Bring Your Own License (BYOL). Veeam Backup for AWS je možné implementovat jako samostatné řešení zálohování AWS a obnovy po havárii pro AWS-to-AWS zálohování, nebo jej integrovat s platformou Veeam, což poskytuje přenositelnost dat pro zálohování, obnovu a migraci do, z a v rámci jakéhokoli prostředí – cloudového, virtuálního nebo fyzického.

AWS Cloud

Nejnovější verze Veeam Backup for AWS v2 zahrnuje mnoho vylepšení a nových funkcí včetně:

  • AWS disaster recovery na ochranu před regionálními výpadky replikováním a obnovou Amazon Elastic Block Store (Amazon EBS) snapshotů napříč účty a regiony AWS.
  • Integrace s nově uvedeným changed block tracking (CBT) API pro zmenšení zálohovacího okna, stejně jako snížení výpočetních a úložných nákladů.
  • Aplikace konzistentních snapshotů a záloh běžících instancí Amazon EC2 bez vypnutí nebo odpojení připojených Amazon EBS jednotek.
  • Public RESTful API pro bezpečné připojení externích aplikací a workflow pro integraci a řízení Veeam Backup for AWS.

Veeam Backup for AWS

Nejnovější verze Veeam Backup for AWS je už nyní k dispozici na AWS Marketplace.

Zákazníci mohou zde nasadit plně vybavenou bezplatnou verzi, které poskytuje zálohování 10 instancí Amazon EC2. Placené možnosti zahrnují nabídku s měřením typu „zaplaťte dle využití“ (pay-for-what-you-use) pro samostatné zálohování AWS a obnovu po havárii, nebo integrované možnosti platformou Veeam, které využívají flexibilní licence Veeam Universal.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.