facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 10. 8. 2006

Pozor na vysoké teploty

disk_632.jpgSpolečnost TDP-Ontrack provedla v měsíci červenci přibližně o 50 % zásahů více, než je v tomto období podle statistik běžné. Mimořádné teploty, které panovaly prakticky celý měsíc, značně komplikovaly chlazení pevných disků a řada firem i soukromých uživatelů se ocitla v nebezpečí, že o svá cenná data přijdou. Nevhodná teplota a vlhkost nebo jejich skokové změny mají devastující vliv na životnost pevných disků. Jednotlivé značky disků se navíc liší maximální povolenou teplotou pláště a tím, jak teplo urychluje jeho stárnutí.

TDP-Ontrack v současné době provádí v průměru 10 úspěšných záchran denně a počet přijatých zakázek neustále roste. Dlouhodobá úspěšnost překračuje 90 %. Mezi médii, z nichž se data zachraňují nejčastěji, dominují disky a disková pole. V poslední době rychle přibývá i záchran dat z paměťových karet využívaných v PDA, mobilních telefonech a digitálních fotoaparátech i některých dalších médií.

 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).