facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 15. 4. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Kaspersky doplňuje své cloudové řešení o funkce EDR

Kaspersky EDRKaspersky Endpoint Security Cloud nově obsahuje nástroj Endpoint Detection and Response (EDR) k monitorování a řešení bezpečnostních hrozeb, který je určen pro malé a střední organizace. Poskytuje správcům IT přehled o ohrožených koncových bodech a vizualizaci průběhu útoků, aby mohli analyzovat parametry a hlavní příčiny incidentů a pak přijmout proaktivní opatření ke zvýšení celkové ochrany firmy.



Díky funkcím EDR můžou IT manažeři vidět vizualizované cesty šíření útoku, údaje o ovlivněných počítačích (verze OS a uživatelé), názvy a hash hodnoty infikovaných souborů, průběh změn v systému a další parametry. Všechny informace se zobrazují v konzoli pro on-line správu Kaspersky Endpoint Security Cloud.

Screenshot z ovládací konzole s vizualizací průběhu útoku
Screenshot z ovládací konzole s vizualizací průběhu útoku

Na základě zjištění, jak se hrozba dostává do koncového bodu, můžou správci doladit bezpečnostní zásady a v případě potřeby přijmout další opatření k ochraně IT systémů a zvýšení příslušných znalostí zaměstnanců. Analýza by například mohla odhalit, že se malware dostal na notebook zaměstnance maskovaný jako grafický soubor prostřednictvím phishingového e-mailu. Správce by pak mohl aktualizovat nastavení ochrany proti phishingu, provádět změny v bezpečnostních profilech uživatelů, kteří pracují s citlivými informacemi, nebo rozhodnout, že zaměstnanci musejí absolvovat další školení o kybernetické bezpečnosti.

Funkce EDR jsou během roku 2021 k dispozici v testovacím režimu ve verzi Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

ESG reporting jednoduše s IFS a CDC Data

ESGESG formuje cestu k udr­ži­tel­né­mu a odpovědnému podnikání. Otevřeme společně dveře do této esenciální oblasti, kde se setkávají inovace, udržitelnost a společenská odpo­věd­nost, aby formovaly pozitivní změny pro naši společnost. Vstup­te s námi do světa, kde každé rozhodnutí formuje budoucnost.