facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 18. 6. 2018

Foxconn CZ využívá internet věcí pro řízení a predikci spotřeby elektrické energie

FoxconnFirma Foxconn 4Tech realizovala pro svoji mateřskou společnost Foxconn CZ průmyslové IoT řešení pro měření, řízení a predikci spotřeby elektrické energie pro výrobní továrnu v Pardubicích. Řešení je v provozu od roku 2017 a za rok bylo zaznamenáno více než 1,5 miliardy měření, která jsou vyhodnocována pomocí pokročilých analytických nástrojů a vlastní IoT platformy. Jde o jednu z největších implementací průmyslového IoT v České republice. Výsledkem měření 32 klíčových parametrů a jejich pokročilé analýzy je již nyní 12% úspora elektrické energie a návrh na řadu provozních opatření.



Implementace Internetu věcí, především v průmyslovém provedení (IIoT), se dostává do popředí zájmu výrobních firem v rámci rozvoje trendu Průmyslu 4.0. Společnost Foxconn CZ realizovala na 66 strojích ve svém výrobním závodě v Pardubicích implementaci IIoT zahrnující vlastní IoT zařízení, platformu a pokročilé prediktivní analytické nástroje.

Nebylo přitom třeba kompletně měnit starší infrastrukturu, inteligenci jí dodala IoT zařízení v podobě chytrých senzorů a levných embedovaných mikropočítačů připojených na jedné straně ke stávající technologii a na straně druhé k internetu.

„Implementace pokročilého měření spotřeby energie v průmyslovém pojetí vnímáme jako významný prvek na naší cestě k Průmyslu 4.0 a toto řešení nám pomáhá k lepšímu přehledu a predikci spotřeby elektrické energie ve výrobě,“ uvádí Marian Štulák, Operations Manager ve společnosti Foxconn CZ.

Monitoring a řízení energií

Měření a predikce spotřeby energií pomáhá firmám lépe předvídat budoucí náklady spojené s výrobou. Podle analytických společností mohou české průmyslové firmy očekávat v roce 2019 růst velkoobchodních jednotkových cen elektrické energií až o 10 % díky rostoucím cenám emisních povolenek a fosilních energetických zdrojů. Vhodně implementované IIoT řešení pomůže tento nárůst eliminovat a v kombinaci s dalšími opatřeními dokonce výrazně snížit i s ohledem na úroveň letošních cen.

Pokročilé řízení spotřeby energií může být kromě samotného monitoringu a predikce také využito jako podpora pro preventivní údržbu technologií nebo napojení na řízení složitých a spojitých výrobních procesů.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.