facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 22. 12. 2010

Zlepšení dostupnosti Penzijního fondu KB

„V oblasti služeb penzijní fond pokračuje v trendu využívání moderních informačních technologií umožňujících dosáhnout vyšší efektivnosti a pružnost při styku a komunikaci s klienty.“ Důkazem tohoto prohlášení penzijního fondu Komerční banky je vylepšení a rozšíření od roku 2001 používaného informačního systému webGARANT dodaného firmou SOFTIP. Výsledkem je zlepšená obsluha klienta v pobočkové síti Komerční banky a efektivní poskytování informací klientům a obchodním zástupcům, kteří mají zřízený přístup k aplikaci webGARANT.



Nejvýznamnější změnou je zpřístupnění aktivních operací pro klienty. Klient tak může realizovat změny v pojistné smlouvě sám, bez nutnosti návštěvy pobočky Komerční banky nebo zasílání notářsky ověřeného dopisu, jak tomu bylo doposud. Po zřízení účtu v aplikaci webGARANT může zadat změny přímo do web-aplikace. Autorizace je zajištěna prostřednictvím kódu zaslaného SMS - zprávou.
SOFTIP pro Penzijní fond Komerční banky vytvořil robustní aplikaci v aktuální technologii s novými funkcemi a vzhledem přizpůsobeným korporátnímu designu zákazníka.
Prostřednictvím široké sítě poboček Komerční banky působí její penzijní fond na celém území České republiky. Řadí se mezi konzervativní fondy a jednoznačně upřednostňuje v investiční strategii stabilitu. Cílem penzijního fondu je dosáhnout dostatečného zisku při minimalizaci rizika a nízkých nákladech. Podle počtu účastníků dosáhl penzijní fond 11procentní podíl na trhu a podíl měřený objemem finančních prostředků účastníků se pohybuje na úrovni 13,6 procenta.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.