facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Využití umělé inteligence pro předpovídání poruch ve výrobě

RockwellSpolečnost Rockwell Automation uvedla na trh nový přídavný modul pro systémy řízení ControlLogix. Nový modul FactoryTalk Analytics LogixAI využívá umělou inteligenci (AI) k detekci výrobních anomálií a upozorňuje obsluhu, aby mohla zjistit příčiny nebo přímo zasáhnout, pokud je to nutné. Pracovníci v průmyslu budou moci s novým modulem lépe využívat data z různých zařízení k předpovídání poruch ve výrobě.



Přídavný modul pro systémy řízení ControlLogix se zabudovává rovnou do šasi řídicího systému a přímo přenáší data z řízení přes propojovací desku, na jejichž základě pak vytváří prediktivní modely. Modul může nepřetržitě monitorovat výrobní operaci a na základě toho, jak se ji naučil chápat, pak detekuje anomálie.

Modul FactoryTalk Analytics LogixAI může například pomoci obsluze sledovat odchylky výkonu v zařízeních, jako jsou mísiče, které by mohly ovlivnit kvalitu produktu nebo vést k prostojům. Lze ho také používat jako virtuální snímač. Místo toho, aby pracovníci sledovali takové parametry, jako například vlhkost balených potravin, modul může analyzovat proměnné z jednotlivých částí linky, jako jsou postřikovače, sušičky a hořáky, a na jejich základě předpovídat výsledky měření (virtuálního).

Pracovníci mohou dostávat oznámení o problémech prostřednictvím alarmů nastavených na uživatelském rozhraní (HMI) nebo na řídicím panelu. Funkce modulu se budou dále rozšiřovat s cílem pomáhat pracovníkům s řešením konkrétních problémů nebo automatizovanou optimalizací procesu.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.