facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Vestavěné Windows XP až do roku 2016

Windows Embedded Minulý týden jsme vás informovali o tom, že končí dostupnost operačního systému Windows XP v distribučním OEM kanále končí a dochází k doprodeji posledních kusů. To se ale týká jen verze pro osobní počítače. Například speciální verze Windows XP Professional for Embedded Systems bude dostupná až do roku 2016, jak nám potvrdil Michal Šaštinský, ředitel společnosti Elbacom, které je autorizovaným distributorem Windows Embedded řešení pro ČR a SR.



Jedná se o verzi Windows XP, která je určená pro speciální „vestavěné“ instalace v systémech jako jsou průmyslové počítače, terminály a tencí klienti, pokladny, různé informační nebo platební kiosky a herní konzoly. Windows XP pro embedded systémy je binárně shodný s běžnými Windows XP, ale jeho použití je licenčně omezeno. Tento operační systém tak není možné používat na osobních počítačích, pro které jsou určeny novější verze Windows Vista a Windows 7.
Windows XP nejsou jediným operačním systémem používaným pro embedded systémy. Elbacom například nabízí celou řadu produktů postavených na platformě Windows CE nebo Windows Server.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.