facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 9. 12. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Veeam Backup for Microsoft Office 365 nově zálohuje i data z Microsoft Teams

Veeam Backup for Microsoft Office 365Společnost Veeam Software, která mimochodem provozuje své největší vývojové centrum v Praze, představila novou verzi svého řešení Veeam Backup for Microsoft Office 365. Verze 5 přidává zálohování a obnovení dat z nyní masivně využívaného nástroje Microsoft Teams. Zajišťuje tak kontinuitu podnikání pro kriticky důležité konverzace vzdálených pracovníků v Teams a chrání je před ztrátou dat.



Novinka usnadní rychlejší vyhledání a obnovení dat z Teams, včetně celých skupin, konkrétních kanálů a nastavení. Ochrana těchto dat je dnes důležitější než kdy jindy, protože přechod na režim práce na dálku způsobil v uplynulém roce explozi v nasazování Microsoft Teams. Jen minulý měsíc mělo toto řešení 115 milionů aktivních uživatelů, což je nárůst o 475 % oproti 20 milionům aktivních uživatelů před téměř 12 měsíci.

„Pro mnohé se Microsoft Teams stal centrem našeho produktivního světa, které obsahuje cenné duševní vlastnictví. Ochrana dat v Microsoft Teams byla proto dlouhodobě výzvou,“ uvedl Danny Allan ze společnosti Veeam. „Přestože data v Microsoft Teams mají vlastní základní způsob ochrany, nejsou plně chráněna proti náhodnému smazání nebo bezpečnostním hrozbám, které vedou ke ztrátě dat, ani nejsou dlouhodobě uchovávána za účelem dodržování předpisů, což je pro mnoho společností velkým problémem. Teams nejsou samostatnou aplikací, protože jejich data jsou rozptýlena po Exchange Online, SharePoint Online a OneDrive for Business. Kromě toho jsou základními součástmi Teams, u kterých je nutné zajistit plnou ochranu a možnost snadné obnovy, také data spojená s nastaveními, členy a strukturou týmů. Veeam tuto kriticky důležitou potřebu naplňuje se svou novou verzí řešení Veeam Backup for Microsoft Office 365.“

Kromě ochrany aplikací, kanálů a panelů v Microsoft Teams a dat v těchto komponentách poskytuje Veeam Backup for Microsoft Office 365 také granulární obnovu dat s použitím nového nástroje Veeam Explorer for Microsoft Teams. Tento nástroj poskytuje funkci eDiscovery, která usnadňuje rychlejší vyhledávání, nalezení a obnovování dat v Teams.

Explorer

Advanced Search

Kromě zálohování Microsoft Teams poskytuje verze 5 také vyšší škálovatelnost. Díky novým architektonickým vylepšením přináší oproti předchozí verzi až 5násobné škálování pro podporu větších podniků v kombinaci se schopností procházet v uživatelském rozhraní více než 100 000 objektů současně. Verze 5 také poskytuje až dvakrát rychlejší přesun dat Office 365 do objektového úložiště spolu s paralelním zpracováním masivních seznamů SharePoint Online a rychlejšími voláními PowerShellu a Rest API.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.