facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 24. 7. 2019

Třetinu českých firem trápí nedostatečná kapacita internetového připojení

internetová konektivitaPodle průzkumu společnosti GFI Software mezi českými a slovenskými SMB společnostmi více než více než třetinu SMB firem trápí nedostatečná kapacita internetového připojení. Na vině je především rostoucí spotřeba internetové šířky pásma ze strany cloudových služeb, komunikační řešení a nejrůznějších desktopových i mobilních aplikací.



Stále více malých a středních společností totiž využívá množství cloudových aplikací typu Office 365 či SalesForce a konferenční řešení na bázi IP, jako jsou například Skype, Zoom nebo WebEx. Nedostatečná kapacita zejména ve špičkách má pak za následek výpadky kritických aplikací a snížení kvality či přerušení komunikačních přenosů. Namísto posilování podnikové propustnosti se stále více firem snaží optimalizovat existující kapacity prostřednictvím prioritizace internetových toků ve firemních sítích.

Z průzkumu také vyplynulo, že:

  • České a slovenské SMB podniky většinou využívají firemního internetového připojení do 100 Mbit/s (79 %), dalších 18 % využívá rychlost 100 – 500 Mbit/s a jen 3 % využívá rychlostí vyšších než 500 Mbit/s.
  • Podle 3 % společností je jejich kapacita předimenzovaná, pro 60 % nastavená adekvátně, u 34 % firem nedostačuje ve špičkách, a pro 3 % nedostačuje chronicky.
  • Průměrná česká SMB společnost dnes využívá v průměru 15 firemních aplikací, přičemž jejich počet a nároky na internetové připojení neustále rostou.

internetová konektivita SMB


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.