facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 20. 8. 2019

Travel FREE nasadí retailový systém LS Central

LS CentralSpolečnost Unicorn Systems se pochlubila, že bude implementovat komplexní softwarové řešení prodejních, logistických, účetních a marketingových potřeb ve společnosti Travel FREE, která je evropskou jedničkou v příhraničním prodeji. Základem nového podnikového systému společnosti Travel FREE bude softwarové řešení LS Central od islandské společnosti LS Retail, které patří mezi špičku v oblasti řízení retailových společností.



Společnost Travel FREE navazuje na síť Duty Free shopů, které mezi lety 1991 a 2003 nabízely zboží v bezcelním pásmu na česko-rakouské a česko-německé hranici. I když byl po vstupu České republiky do EU v roce 2004 ukončen bezcelní prodej, přes třicet obchodů již pod hlavičkou Travel FREE pokračují v prodeji mezinárodního zboží.

„Máme propracovaný věrnostní program, pravidelní zákazníci u nás mohou nakupovat za klubové ceny. Hledali jsme proto jednotný systém, který nám umožní mít kdykoli přehled o tom, jak jsou na tom jednotlivé obchody i celkové prodeje, a současně budeme moci ve stejném systému pracovat s marketingovými pobídkami a sledovat jejich efekt, “ říká k výběru nového systému Pavel Monhart, ředitel Travel FREE.

Softwarové řešení bude v jediné platformě řešit nejen každý jednotlivý aspekt maloobchodního podnikání, ale i nejrůznější specifika související např. s prací se spotřební daní, daňovými sklady, změnami v oblasti kolkovaného zboží (tabákových výrobků a alkoholu) atd. Úkolem systému bude také optimalizace skladových zásob. Veškerá komunikace s obchodními partnery bude probíhat v rámci systému elektronicky. Nový obchodní software bude v Travel FREE uveden do ostrého provozu ve druhém čtvrtletí roku 2020.

„Jde o jednu z prvních implementací unified commerce na platformě LS Retail v České republice. Travel FREE díky dodanému systému získá jednotný pohled na svůj obchod a na své zákazníky. Jde o komplexní řešení, které bude sjednocovat procesy od nákupních objednávek, přes logistiku, správu a řízení marketingových kampaní, až po zcela nový pokladní systém," říká k cílům implementace Karel Peška ze společnosti Unicorn.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.