facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 28. 3. 2006

Špatné zabezpečení firemních Wi-Fi sítí

Z analýzy, kterou minulý týden provedla společnost NEXTLAN vyplývá, že téměř devadesát procent bezdrátových sítí v hlavních kancelářských centrech Prahy a Brna nepoužívá žádné zabezpečení, nebo je zabezpečení tak slabé, že je útočník může prolomit pomocí běžně dostupných prostředků za několik desítek minut. Nextlan otestoval v polovině března celkem 198 access pointů u velkých business center, z nichž 146 bylo instalováno v Praze a 52 v Brně. Z měření vyplynulo, že více než polovina bezdrátových přístupových bodů nepoužívá žádné zabezpečení, a útočník se tak může do sítě připojit bez jakýchkoli překážek. Měření bylo prováděno z automobilu zaparkovaného u business center, takže hacker může síť napadnout bez fyzického přístupu do budovy.

Z průzkumu dále vyplývá několik zajímavých faktů:
- více než ¾ access pointů vysílají identifikátor SSID, jehož odhalení může usnadňovat připojení klienta k zařízení
- 30 % access pointů má v identifikátoru SSID název firmy nebo přesný popis umístění, což umožňuje útočníkovi jednoznačně určit majitele sítě a soustředit své síly na její prolomení
- nejvíce jsou mezi access pointy, které využívají firmy v Praze a Brně, zastoupeny zařízení Cisco Systems (s podílem 26 %)
- 53 % access pointů využívá technologii 802.11b, 47 % rychlejší standard 802.11g, který umožňuje teoretickou přenosovou rychlost až 54 Mb/s

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.