facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 3. 7. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Siemens inovuje a rozšiřuje sadu software Sinec pro správu a monitorování průmyslových sítí

SiemensSpolečnost Siemens inovuje a rozšiřuje sadu software Sinec, který uživatelům přináší několik nových funkcí pro správu průmyslové sítě. Kromě základního systému pro centrální správu sítě Sinec NMS (Network Management System), nabízí Seimens další dva nové nástroje Sinec INS a Sinec PNI, které doplňují paletu nástrojů pro kompletní správu sítě průmyslového podniku.



Nový Sinec INS (Infrastructure Network Services) je softwarový nástroj určený pro služby centrální sítě, který poskytuje rychlý přehled o všech síťových službách prostřednictvím jednotného uživatelského rozhraní. Pomocí softwaru SINEC INS mohou odborníci z oblasti automatizace jednoduše vytvořit autonomní průmyslovou síť nezávislou na IT službách, která může být například hostována v datovém centru OT.

Druhý nový nástroj Sinec PNI (Primary Network Initialization) zase umožňuje rychlé zprovoznění síťových komponent Scalance a Ruggedcom. Rozšíření portfolia Sinec o nový nástroj Sinec PNI tak umožňuje snadnou základní inicializaci většiny průmyslových komponent.

Oba nové nástroje jsou systému správy sítě Sinec NMS. Navíc, nová verze V1.0 SP1 softwaru Sinec NMS může být použita pro správu zabezpečení v průmyslové síti. Patří sem například správa firewallu a NAT pravidel pro specifické použití průmyslových zařízení nebo konfigurace síťové infrastruktury podle oprávnění a také Syslog.

Sinec NMS nabízí také funkci lokální dokumentace všech hlášení včetně činnosti oprávněných uživatelů i s přesnými časovými razítky. To šetří čas a úsilí během vyšetřování incidentu a může být použito k prokázání zabezpečení dat. Pro další analýzu mohou být tyto informace předány do centrálního umístění přes rozhraní Syslog v Sinec NMS (jako Syslog klient). Kromě toho lze Sinec NMS V1.0 SP1 použít k centrálnímu sledování, správě a konfiguraci desítek tisíc zařízení v sítích různých velikostí a různou segmentací.