facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 28. 1. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

SAP nabízí podnikům cloudovou platformu pro digitální transformaci na bázi předplatného

RISE with SAPSpolečnost SAP představila pod názvem RISE with SAP svoji novou nabídku pro firmy, které usilují o přeměnu v inteligentní podnik. Na bázi předplatného mají podniky možnost získat v SAPu jediného partnera, který jim bude garantovat vlastní provoz služeb, úroveň jejich kvality i podporu související s digitální transformací.



„Geopolitické napětí, výzvy v oblasti životního prostředí a pokračující pandemie nutí podniky reagovat na změny rychleji, než kdy dříve,“ říká Christian Klein, výkonný ředitel společnosti SAP. „Prosperovat budou jen ty organizace, které dokáží rychle přizpůsobit své obchodní procesy, a právě to je cílem RISE with SAP. Chceme zákazníkům pomáhat v hledání nových způsobů, jak inovovat jejich podnikání, a umožnit jim tak získat konkurenční výhodu. Významnou roli přitom hrají cloudové technologie,“ dodává Christian Klein.

V řešení RISE with SAP se ale zdaleka nejedná jen o čistě technickou migraci do cloudu, ale o komplexní a kontinuální transformační proces bez nutnosti velkých počátečních investic, který SAP nabízí všem podnikům bez ohledu na to, v jaké fázi digitální transformace se aktuálně nacházejí nebo jak komplexní je jejich podnikání.

Ve spolupráci se svou sítí partnerů nabízí SAP podnikům v rámci platformy RISE with SAP provést mj. následující změny:

  • Přepracování podnikových procesů pomocí řešení Business Process Intelligence. Zákazníci mohou průběžně analyzovat, jak fungují jejich obchodní procesy, srovnávat je s průmyslovými standardy a přizpůsobovat je aktuálním změnám. Inteligence může být začleněna do obchodních procesů díky přímému propojení s řešeními SAP pro workflow, robotickou automatizaci procesů (RPA) a služby umělé inteligence (AI).
  • Migrace technologií do cloudu - zákazníci si mohou vybrat mezi provozem své infrastruktury v datových centrech SAP nebo v hyper-škálovatelném řešení IaaS (Infrastructure-as-a-Service). Migraci do cloudu usnadní podpora technologických expertů SAP.
  • Integrace technologií pomocí řešení SAP Business Technology Platform, do kterého lze přidávat řešení společnosti SAP, jejích partnerů i třetích stran. Rozšiřování a integrace využívá stejného datového modelu a platformových služeb, jako aplikace SAP. K dispozici je přístup k více než 2 200 aplikačním rozhraním (API), což pomáhá při další technologické integraci bez ohledu na to, zda se jedná o řešení on-premise, cloud nebo systémy jiných dodavatelů, než je SAP. Jediná sémantická datová vrstva umožňuje poskytovat vysoce kvalitní data pro analytiku, plánování i systémy umělé inteligence, což podporuje řízení i plánování podnikových procesů v reálném čase.
  • Využití platformy SAP S/4HANA Cloud, která podporuje integraci se SAP Business Technology Platform, poskytuje umělou inteligenci, robotickou automatizaci a pokročilé analytické funkce.

 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.