facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 30. 11. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Puma zavedla nový referenční program s využitím technologií SAP a Mention Me

Značka Puma hledala cestu, jak zefektivnit své fungováni a zlep­šit vztah se zákazníky. Rozhodla se proto implementovat nové technolo­gie od společností SAP a Mention Me, která jí už pomohly dosáhnout šestinásobné návrat­nosti investice do nového referenčního programu.



Zvolené řešení SAP Emarsys Customer Engagement umožňuje jedné z největších světových sportovních značek pokročilou datovou analytiku a hyper-personalizaci komunikace, což v důsledku znamená schopnost oslovit toho správného zákazníka s relevantní zprávou v pravý čas. Pro značku Puma to znamená i lepší segmentaci zákazníků na základě kombinace back-office dat a informací získaných přímo od zákazníků. Systém SAP přitom zohledňuje i zákazníky, kteří produkty dané značky dlouho nenakoupili, ale doporučují je svým přátelům a známým.

Pro svůj nový referenční program v oblasti přímého prodeje zákazníkům (D2C) pak Puma oslovila společnost Mention Me, jejíž řešení je plně integrováno s platformou SAP Emarsys.

Referenční program Puma spustila na šesti hlavních evropských trzích a zjistila, že zákazníci, kteří v rámci nového referenčního programu obdrželi pozitivní referenci na produkt Puma, sdíleli doporučení s dalšími lidmi čtyřikrát častěji v porovnání s ostatními marketingovými kanály. To přineslo sportovní značce 10% zlepšení konverze zákazníků a šestinásobnou návratnost investice do referenčního programu. Letos proto Puma spustila referenční program v devatenácti dalších zemích.

„Mluvit se zákazníkem je umění a práce s technologiemi v něm hraje nezastupitelnou roli. Jen pokud máte ta správná data a nástroje, můžete poznat svého zákazníka a vědět přesně, kdy, jak, kde a s čím ho oslovit,“ říká Filip Myška ze společnosti SAP. „Díky naší platformě může obchodní tým Puma sledovat, které zprávy zákazník otevírá, které ignoruje a na které kliká. To poskytuje příležitost nejen k odpovídající reakci, ale také k predikcím s využitím umělé inteligence.“


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.