facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 6. 10. 2011

Průzkum HP potvrzuje vzrůstající zájem manažerů o cloudová řešení

cloud_managerka200.jpgSpolečnost HP zveřejnila výsledky průzkumu mezi IT řediteli a manažery o cloud computingu a transformaci aplikací. Téměř 80 procent dotazovaných je přesvědčeno, že do pěti let převede jejich firma klíčové aplikace do tohoto prostředí. Dle očekávání tak průzkum potvrzuje vzrůstající zájem o cloud, a to i mezi českými firmami.

Více než 60 % respondentů od přechodu do cloudu očekává zejména nové způsoby efektivnější komunikace se zaměstnanci, občany i zákazníky a okamžitý přístup k informacím. Polovina dotázaných IT ředitelů a manažerů rovněž uvedla, že do konce příštího roku bude 20–30 % jejich IT procesů pracovat v prostředí privátního nebo veřejného cloudu, a podle tří čtvrtin respondentů by mohlo být „cloudováno“ až 50 % jejich podnikového IT do konce roku 2015.

Podle průzkumu také téměř polovina IT manažerů viní z neplnění zákaznických a obchodních požadavků příliš nákladné IT systémy a 41 % uvádí jako hlavní faktor zastaralé aplikace. Paradoxem přitom je, že pouze přibližně pětina respondentů přezkoumala za poslední tři roky své aplikační portfolio.

Průzkum rovněž jednoznačně potvrdil, že při posuzování klíčových faktorů souvisejících s přechodem do cloudu stojí u podniků na prvním místě bezpečnost IT infrastruktury.

Průzkum na žádost HP provedla organizace Coleman Parks. Vzorek respondentů čítal 100 IT ředitelů a IT manažerů s rozhodovací pravomocí v každé z deseti vybraných zemí z regionu Evropy, Blízkého Východu a Afriky, mezi nimiž byla i Česká republika. Osloveny byly společnosti s více než 1 000 zaměstnanci, přičemž v ČR odpovídalo 33 manažerů z finančních institucí, 33 působících v oblasti veřejných služeb a 34 ze státních institucí a podniků.

Názory českých IT ředitelů a manažerů

Podle 80 % českých respondentů lze přechodem do hybridních cloudových prostředí ušetřit pětinu ročního podnikového IT rozpočtu. Do konce roku 2012 bude podle 80 % českých IT manažerů provozováno 21 % IT služeb z prostředí privátního cloudu, resp. podle 18 % IT manažerů se přesune 21 % IT služeb do prostření veřejného cloudu.

Podle 49 % českých respondentů převyšují náklady jejich organizací na udržování současného aplikačního portfolia polovinu celkového rozpočtu určeného na provoz IT infrastruktury. Pouze 23 % českých IT lídrů ale během posledních 3 let přezkoumalo stávající podnikové aplikační portfolio.

 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.