facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 1. 7. 2015

Podle IDC přesáhnou brzy výdaje za internet věcí v ČR miliardu dolarů

internet věcíIDC zveřejnilo výsledky klíčového průzkumu v oblasti internetu věcí. Podle něj se trh internetu věcí v České republice velmi brzy více než zdvojnásobí, když vzroste z objemu 11,7 miliardy korun v roce 2014 na 24,3 miliardy korun v roce 2018. Ročně by měl růst přibližně o 20 %. IDC předpovídá, že nejvýznamnějším způsobem využití IoT v České republice bude monitorování nákladní dopravy s objemem trhu 2,2 miliardy korun v roce 2018. Mezi další významné způsoby využití IoT bude patřit provoz průmyslové výroby, správa výrobních prostředků a monitoring či zabezpečení domácností.



IDC také předpovídá, že největší tempo růstu zaznamenají chytré spotřebiče, které budou do roku 2018 dosahovat složenou roční míru růstu (CAGR) 48 %. Mezi další nejrychleji rostoucí případy využití internetu věcí budou patřit tzv. „connected cars“, inteligentní budovy a digitální nabídky pro zákazníky v obchodech.

IDC definuje internet věcí jako síť složenou z jednoznačně identifikovatelných koncových zařízení (věcí), komunikujících bez lidské interakce s využitím IP konektivity. IDC do ekosystému a trhu internetu věcí zahrnuje komplexní mix technologií, včetně zařízení, konektivity, platforem pro internet věcí, datových úložišť, serverů, zabezpečení, analytického softwaru a IT služeb. Klíčovou vlastností IoT je podle definice IDC autonomní konektivita.

„Trh internetu věcí v České republice roste, podobně jako to vidíme napříč celým evropským regionem i po celém světě,“ řekl John Gole, ředitel výzkumu IDC CEMA. „IDC předpovídá, že trh internetu věcí dosáhne celosvětově v roce 2020 hodnoty 1,7 bilionu dolarů, což znamená, že internet věcí je nesporně enormní globální příležitostí.“

„V letošním roce zaznamená trh internetu věcí v České republice dvouciferný růst a vytvoří širokou škálu velmi zajímavých příležitostí – nejen pro trh ICT, ale také napříč dalšími oborově specifickými technologickými sektory,“
řekl Milan Kálal, programový manažer IDC CEMA.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.