facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 23. 5. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Pipedrive integroval Messenger a WhatsApp do svého CRM řešení

CRMPipedrive integroval populární komu­ni­kač­ní nástroje Messenger a WhatsApp do své CRM plat­for­my, kde budou nově dostupné v rámci modulu Messaging Inbox, takže obchodníci budou mít veškeré konverzace a rozjednané kontrakty přístupné na jednom místě. Zároveň Pipedrive integroval populární nástroj DocuSign k elektronickému podepisování dokumentů.



WhatsApp a Messenger jsou díky uživatelské základně čítající 3,3 miliardy uživatelů nejpopulárnější komunikační platformy na světě a nyní i nejžádanější na Pipedrive Marketplace. Obrovský nárůst aplikací pro zasílání zpráv nabízí prodejcům nekonečné možnosti využití těchto platforem pro oslovování potenciálních zákazníků a vedení konverzací.

„Překotné tempo digitalizace pokračuje i v sektoru malých a středních firem, doprovázené změnou byznysových potřeb. Pro obchodníky to znamená stále větší důraz na rychlost, bezpečnost a nativní integrace oblíbených nástrojů do jedné CRM platformy. Díky tomu mohou nyní vést veškeré konverzace přímo skrze Pipedrive, aniž musejí aplikace WhatsApp nebo Messenger otevírat. Snáze si tak udrží přehled nad svými kontakty a zefektivní proces uzavírání kontraktů,“ říká Michal Smetana, vedoucí české pobočky Pipedrive.

Michal Smetana
Michal Smetana

Integrace WhatsAppu a Messengeru do Pipedrive umožňuje:

  • přidávání kontaktů, potenciálních zákazníků a uzavřených obchodů z jednotlivých konverzací na jedno místo,
  • automatické ukládání historie konverzací,
  • sdílený přístup ke konverzacím v rámci týmu pro snazší udržení kontextu,
  • třídění konverzací a přiřazování k jednotlivým členům obchodního týmu.

Integrace DocuSign doplňuje již obdobný nástroj Smart Docs z dílny Pipedrive. Uživatelé mohou vytvořit dokument ve Smart Docs a poslat jej na podepsání prostřednictvím DocuSign. Nová integrace umožňuje:

  • využít zabezpečený elektronický podpis pomocí otisku prstu,
  • nastavit odeslání výzvy k podpisu, aby byl dokument podepsán třetí stranou v ten správný čas,
  • přizpůsobit podpis tak, aby odrážel fyzický podpis.

Aplikace Facebook Messenger, WhatsApp a DocuSign lze stáhnout z Pipedrive Marketplace, kde je k dispozici více než 320 dalších nástrojů, které mohou vytvářet a přes API integrovat partneři a vývojáři třetích stran.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.