facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 18. 4. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Novým generálním ředitelem SLUNO je Tomáš Szkandera z K2

Tomáš SzkanderaSpo­leč­nost SLUNO, která je před­ním do­da­va­te­lem řeše­ní a pro ob­last re­tai­lu, lo­gi­s­ti­ky a skla­do­vé robo­ti­za­ce, mění své nej­vyš­ší ve­de­ní. No­vým gene­rál­ním ředi­te­lem spo­leč­nos­ti se stává Tomáš Szkan­de­ra, který dosud za­stá­val po­zi­ci čle­na před­sta­ven­stva. Zá­ro­veň ale bude i na­dá­le plnit také roli šéfa vý­vo­je a CEO ve spo­leč­nos­ti K2 Software.



„Mým prvním úkolem bude zjednodušit produktovou nabídku a zároveň také oblasti, kterým se SLUNO má věnovat primárně. A to je retail, logistika a distribuce. Tomu musí odpovídat také vnitřní nastavení a organizace firmy, aby měl každý jasně dané zodpovědnosti a pravomoci rozhodovat za konkrétní oblast. Tím bychom měli být do budoucna čitelnější a efektivnější,“ představuje své nejbližší plány Tomáš Szkandera.

Skupina K2 ve firmě SLUNO na konci roku 2022 koupila 50% podíl – a tehdy šlo o vůbec první akvizici, kterou úspěšný ostravský výrobce a vývojář podnikových systémů ve své více než třicetileté historii udělal. Hlavním cílem bylo zejména rozšířit know-how z oblasti řízených skladů a retailu, které by navázaly na logistické řešení, jež je základní součástí systémů K2.

„SLUNO je pro mě synonymem skutečně špičkové odbornosti v oblasti skladů a retailu. Mnoha logistickým firmám ušetří zásadní peníze nejenom tím, že jim nabídnou některá ze svých distribučních řešení, ale ještě častěji tím, že jim rozmluví řadu věcí, které nepotřebují. Zažil jsem mnoho případů, kdy jen vstupní analýza ušetřila desítky pracovních pozic – nebo kdy se ukázalo jako zbytečné stavět nové logistické prostory, protože se jen za pomocí robotického řešení a nových technologií optimalizovaly ty stávající. A právě v tom je know-how SLUNO naprosto jedinečné, protože vsází na strategický přístup k celé skladové logistice,“ doplňuje Tomáš Szkandera.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

ESG reporting jednoduše s IFS a CDC Data

ESGESG formuje cestu k udr­ži­tel­né­mu a odpovědnému podnikání. Otevřeme společně dveře do této esenciální oblasti, kde se setkávají inovace, udržitelnost a společenská odpo­věd­nost, aby formovaly pozitivní změny pro naši společnost. Vstup­te s námi do světa, kde každé rozhodnutí formuje budoucnost.