facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 19. 1. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový systém pro organizace veřejné správy

HELIOSSpolečnost Asseco Solutions rozšířila svoji nabídku IT řešení pro podniky a organizace z různých odvětví o informační systém HELIOS Pantheon, který je určen pro organizace veřejné správy, které řeší obsáhlejší agendu. Uživatelé systému budou mít k dispozici širokou škálu funkcionalit, které uspokojí i organizace s náročnějšími požadavky a složitějšími procesy. Typicky se jedná například o kontrolní mechanismy a reportingové výstupy.



HELIOS Pantheon navazuje na dlouhodobě úspěšné produkty HELIOS eObec a HELIOS Fenix z produkce Asseco Solutions, které využívá přes 2500 organizací, a doplňuje tak produktovou řadu pro veřejnou správu. Součástí řešení HELIOS Pantheon je i dnes tolik důležitá podpora a zabezpečení vzdálené práce a nástup připravovaného eGovernment cloudu. Samozřejmostí jsou napojení na spisovou službu i státní rejstříky.

Úkolem systému HELIOS Pantheon je co nejvíce zjednodušit uživatelům práci v systému a v maximální míře jim poskytnout relevantní a přesná data a co nejlépe propojit další informační systémy tak, aby uživatelé nemuseli dělat jeden úkon vícekrát. „Snadná propojitelnost je pro nás opravdu klíčová. Naše řešení s sebou nese i výhodu možnosti napojení na síť partnerských řešení, které můžeme nabídnout přímo na míru potřebám veřejné správy,“ vysvětluje Vladan Zalejský, ředitel divize Veřejná správa společnosti Asseco Solutions.

Vladan Zalejský
Vladan Zalejský

Potenciálními uživateli systému jsou především tři cílové skupiny z oblasti veřejné správy: Příspěvkové organizace (PO), Územní samosprávné celky (ÚSC), které tak mohou získat veškerou agendu v jednom systému, a také Organizační složky státu (OSS) a státní instituce. HELIOS Pantheon se jim proto přizpůsobuje ve třech edicích přímo na míru jejich potřebám.

„Jsme si jisti, že systém HELIOS Pantheon při své práci velmi ocení jak ředitelé organizací a jejich zástupci, tak vedoucí IT, stejně jako ekonomové, účetní i pracovníci kontroly,“ vysvětluje Vladan Zalejský. „Nenabízíme však jen systém samotný, ale zejména podporu při práci jeho uživatelů týmem našich zkušených odborníků. Dokážeme se napojit na kterýkoli informační systém, který už úřad používá, čímž odpadá jak zdvojená práce, tak i stres, který často nasazení nového systému provází,“ uzavírá.

HELIOS Pantheon


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.