facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Novinky pro MS SQL Server 2012

Microsoft představil novinky obsažené v databázové platformě Microsoft SQL Server 2012 (dříve kódovým jménem „Denali“). Tato verze SQL Serveru bude k dispozici v první polovině roku 2012 a přinese nové funkce, jako je Power View (v minulosti označovaný jako Project „Crescent“), umožňující vizuální procházení dat nebo SQL Server Data Tools (dříve pod kódovým jménem „Juneau“) pro vývoj nových funkcionalit.



Zároveň společnost Microsoft zahájila spolupráci se společností Hortonworks, díky níž bude možné implementovat distribuce založené na Apache Hadoop pro platformy Windows Server a Windows Azure, které dokáží pracovat s hojně rozšířenými nástroji business intelligence - k nim patří například Microsoft PowerPivot. Komunitní technologická verze služeb (Community Technology Preview) pro Windows Azure bude k dispozici do konce roku 2011 a pro Windows Server v roce 2012. Byly také vydány finální verze nástrojů Hadoop Connectors pro SQL Server a Parallel Data Warehouse, díky nimž mohou zákazníci integrovat Hadoop do své stávající SQL Server platformy a lépe tak spravovat data všech typů.

 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.