facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 22. 5. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová verze analytického softwaru IBM SPSS Statistics přináší nové funkce a různá vylepšení

IBM SPSS StatisticsV těchto dnech vychází nová verze softwaru IBM SPSS Statistics, což je modulární soubor nástrojů určený především analytikům a statistikům, ovšem uplatnění najde i u pracovní­ků v oblasti marketingu, financí, sociologie nebo personalistiky. Verze IBM SPSS 29.0.1 přináší řadu nových funkcí, vylepšení uživatelského rozhraní a nové modely pro analýzu.



Významným vylepšením je nová záložka Overview v datovém okně, která poskytuje informace o souboru. Jedná se o přehled typů proměnných, podílů chybějících pozorování a základní analýzy jednotlivých proměnných s využitím grafů a souhrnných statistik, vždy na základě definice typu proměnné.

Nová verze přináší také parametrické regresní modely přežití pro opakované události (Frailty models). Nepozorovaný účinek v důsledku individuální nebo skupinové variability je v modelu zohledněn pomocí náhodné složky.

Přibyla i samostatná procedura pro výpočet percentilů, včetně specifikace kvartilů nebo vlastních percentilů s možností výběru z pěti metod odhadu.

Součástí novinek je i vylepšení dalších procedur, a to například Linear Regression, ROC Curves, Explore, atd., přičemž samozřejmostí je vylepšení syntaxe výše uvedených procedur.

Novinkou je také strojově přeložená dokumentace v českém jazyce. Jedná se konkrétně o instalační manuály jak pro klientské, tak pro serverové verze a dokumentaci k modulům.

Podrobnější informace o všech novinkách je možné získat kontaktováním společnosti ACREA, která software IBM SPSS Statistics 29.0.1 na našem trhu dodává.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.