facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 25. 1. 2011

Modernizace IT pražského ND

Společnost HP oznámila dokončení dodávky komplexního IT řešení Národnímu divadlu v Praze, které zajistí rychlejší a spolehlivější datovou i hlasovou komunikaci mezi jeho 1 100 zaměstnanci na pěti místech v Praze. Po podrobné analýze potřeb a funkčních nároků IT oddělení Národního divadla byla navržena jako ideální gigabitová síťová infrastruktura, která dokáže spolehlivě a bezpečně propojit pět budov a 1 100 zaměstnanců. Výsledné řešení HP začíná u vysoce spolehlivého redundantního přepínače A7506 na pozici jádra propojujícího celou síť, jejž doplňuje kombinace více než dvaceti přepínačů E5500G a E4200G, rozmístěných v jednotlivých lokalitách.



Pro zajištění spolehlivého přenosu dat řešení HP dále doplnil Unified Gigabit Wireless PoE Switch 24 a bezdrátové přístupové body AP 7760; tato kombinace garantuje spolehlivé kabelové a bezdrátové připojení všech pěti lokalit, i bezproblémový chod VoIP telefonie díky podpoře funkce PoE (Power over Ethernet). Celé řešení HP je založeno na otevřených standardech, proto byla pro všechny jeho dílčí části zajištěna plná zpětná kompatibilita se současným systémem Matra VoIP. Výčet složek celého systému uzavírá univerzální firewall X506 s integrovaným IPS a filtrem webového obsahu zajišťující zabezpečení přístupu na internet, a HP Network Director pro kompletní centrální administraci celé infrastruktury.

 

Díky nové HP infrastruktuře je nyní síť Národního divadla centralizovaná a využívá jediného přípojného bodu k internetu. Šířka přenosového pásma sítě zvýšila svou kapacitu na hodnotu jednoho gigabitu za sekundu, přičemž současnou architekturu lze upgradovat až na rychlost 10 Gb/s – stačí jednoduše vložit nové moduly do přepínače.


 
  

- PR -

Business Intelligence je trend současných ERP systémů

Jedním z nejsilnějších trendů v současném vývoji podnikových informačních systémů jsou nástroje Business Intelligence (BI). Proč popularita BI mezi firmami stále roste, vysvětlil Miroslav Hlaváč, vedoucí obchodních týmů pro oblasti ENT, Cloud & BI ve společnosti Asseco Solutions.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.