facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 26. 2. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

KVADOS rozšířil nabídku o řešení Honeywell Voice pro hlasové ovládání skladu

Honeywell VoiceSpolečnost KVADOS oznámila, že uzavřela spolupráci s Honeywellem pro oblast technologií hlasového ovládání. KVADOS tak rozšířil své řešení mySTOCK WMS vedle klasických PDA terminálů i o hlasové ovládání Honeywell Voice.



„Zákazníkovi na základě analýz poradíme, která z variant je pro jeho sklad efektivnější. Je možné zvolit také možnost, která kombinuje čistě hlasové ovládání s využíváním PDA. Vzhledem k povaze konkrétní práce může skladník část směny využívat talkmana a sluchátka, a když je potřeba, vytáhne PDA a naskenuje čárový kód,“ říká Hana Prauzková, obchodní a marketingová ředitelka společnosti KVADOS.

Hlasové ovládání přináší při správném nastavení snížení chybovosti a větší rychlost vychystávání zboží. Technologie rozpoznávání hlasu totiž v posledních letech významně pokročila a zvykli jsme si na její využívání ve svých vozidlech nebo při ovládání mobilních telefonů, které podporují i diktování textu. Kvalita je už dnes díky umělé inteligenci vysoká, pro provoz ve skladech je však potřeba hledat řešení, které je také stoprocentně spolehlivé. Pohybujeme se zde v náročném prostředí, kde si s běžným uživatelským hlasovým ovládáním nevystačíme. Systém si například musí umět poradit se zvýšenou hlučností provozu a zaručit, že skladník bude povelům ve sluchátcích rozumět. Sluchátka navíc musí být navržena tak, aby vyhovovala ergonomickým požadavkům a mohla být pohodlně využívána po celou směnu.