facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 2. 2. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

ISOTRA nahradí všechny konfigurátory novým řešením na bázi Infor CPQ

IsotraSpolečnost ISOTRA, která v Opavě vyvíjí a vyrábí kompletní stínicí techniku, vymění svůj B2B konfigurátor produktů pro obchodní partnery. Nové řešení založené na produktu Infor CPQ dodá softwarová firma ITeuro. Konfigurátor pokryje celý výrobní program od interiérových žaluzií přes exteriérové žaluzie až po markýzy, verandy a pergoly. Nové řešení tak postupně nahradí všechny dosavadní konfigurátory, které zatím firma ISOTRA využívala. Konfigurátor bude součástí nového B2B portálu pro obsluhu partnerské sítě.



Na konci projektu, který už běží a je naplánován na necelý půlrok, získá ISOTRA moderní standardizovaný nástroj pro zakázkovou kon­fi­gu­ra­ci výrobků externími prodejci i interními obchodníky. Velkou vý­ho­dou je, že kompletní příprava a správa modelů bude v režii firmy.

„Dosavadní řešení bylo vybudováno pomocí speciálních úprav ERP systému naší společnosti. Postupně tak vznikla celá řada samostatných konfigurátorů podle námi vyráběných produktových řad. Konfigurátory byly používány v různých generacích svého vývoje, což přinášelo značnou neefektivitu při samotné správě, ale také například při sdílení znalostí mezi technology. Těžkopádnost při provádění úprav těchto ‚speciálů‘ vedla ke vzniku mnoha ‚dodatečných opatření‘ v navazujících procesech a systémech, které pomáhaly zajistit správnost konfigurací v zákaznických objednávkách,“ popisuje původní stav Vladimír Zecha, ředitel IT a interních inovací společnosti ISOTRA.

Isotra

Nový konfigurátor Infor CPQ od ITeuro navíc umožní komplexnější podmínkování, díky kterému jsou konfigurace „správné“ již na začátku procesu a nejsou potřebná ona dodatečná opatření. Další výhodou je možnost vizuálního výběru komponent výrobku pomocí obrázků, což zvýší komfort a jistotu uživatele při konfiguraci.

„Z pohledu interní efektivity je v Infor CPQ zejména jednodušší práce se seznamy nabídek, takzvanými option listy. To znamená přidávání, odebírání, rušení nebo skrytí jednotlivých možností, tedy rychlejší reakce na změny a také využití dědičnosti – sdílení vybra­ných parametrů a podmínek napříč více modely, respektive výrob­ky. Tyto vlastnosti nového konfigurátoru, který nahradí všechny původní konfigurátory, zlepší standardizaci, zvýší rychlost provádě­ní změn a zajistí správnost dat oproti zdlouhavé několikanásobné editaci samostatných modelů,“ dodává Vladimír Zecha.

Foto: ISOTRA