facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 4. 8. 2009

Jízdní řád pro systém státní pokladny

IBM se dohodla s ministerstvem na průběhu implementace IISSP

Společnost IBM Česká republika dosáhla společně s Ministerstvem financí České republiky finální dohody o fázovém náběhu implementace Integrovaného informačního systému Státní pokladny (IISSP). Tato dohoda umožnila schválení cílového konceptu, který definuje rozsah plnění a další kroky k vybudování IISSP, včetně nového harmonogramu úhrad částí projektu IISSP v jednotlivých letech.



Projekt IISSP bude rozdělen na čtyři funkční fáze:

  • První fáze – blok Centrální účetnictví státu, blok Ekonomický informační systém Úřadu vlády a Manažerský informační systém pro tyto bloky.
  • Druhá fáze – blok Příprava a sestavení rozpočtu a Manažerský informační systém pro tyto bloky.
  • Třetí fáze – blok Realizace rozpočtu a Manažerský informační systém pro tento blok.
  • Čtvrtá fáze – blok Platební styk a Manažerský informační systém pro tento blok.

Integrovaný informační systém Státní pokladny je určený k transparentnímu řízení státních financí a umožní efektivní nakládání s prostředky státního rozpočtu a veřejných financí. Smlouva mezi Ministerstvem financí České republiky a společností IBM Česká republika byla podepsána 22. prosince 2008. K podpisu smlouvy došlo na základě doporučení výběrové komise jmenované Vládou ČR.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.