facebook LinkedIN LinkedIN - follow

IBM odhalila technologii Elastic Storage pro éru velkých dat

Společnost IBM představila novou technologii pro softwarově definovaná úložiště s označením Elastic Storage. Set softwarových nástrojů má být nasaditelný nad jakýmkoliv firemním úložným systémem, poskytovat vysoký výkon a teoreticky neomezenou škálovatelnost zařízení. Díky automatickému přesunu dat do nejúspornějších úložišť má navíc ušetřit až 90 % nákladů na ukládání.



Technologie, která se poprvé představila v televizní soutěži Jeopardy!, kde ji použil počítačový systém Watson, je nově dostupná jako komerční produkt. „Úložný software je nejvhodnější pro datově náročné aplikace, které vyžadují vysokorychlostní přístup k obrovskému množství informací. Uplatní se například v oblastech jako je zpracovávání seizmických dat, risk management, finanční analýzy, modelování počasí, vědecký výzkum nebo v retailových řešeních pracujících v reálném čase,“ uvádí IBM v tiskové zprávě. Soubor softwarových nástrojů sdružený pod označení „elastic storage“ automaticky řídí data lokálně i globálně a poskytuje bezkonkurenční rychlost přístupu k datům, jednodušší správu a vysokou škálovatelnost. Tyto nástroje mohou navíc pracovat s jakýmkoli firemním úložným systémem a poskytovat automatizované a virtualizované úložiště.

 

Klíčovým prvkem Elastic Storage je schopnost automaticky a inteligentně přesouvat data do vhodných a cenově výhodných dostupných úložných systémů. S využitím předem nastavených pravidel a analytických nástrojů pracujících v reálném čase dokáže Elastic Storage například automaticky přesouvat málo využívaná data do levnějších nízkonákladových páskových disků, zatímco často využívaná data umístí na vysokorychlostní flash systémy pro rychlejší přístup.

 

Díky podpoře cloudového řídicího softwaru OpenStack umožňuje Elastic Storage zákazníkům ukládání, správu a přistup k datům v rámci privátního, veřejného i hybridního cloudu. Vedle přístupu prostřednictvím OpenStack Cinder a Swift podporuje Elastic Storage také ostatní opensourcové API jako POSIX nebo Hadoop. Elastic storage software bude v průběhu roku dostupný také jako cloudová služba IBM SoftLayer.

 

Technologie Elastic Storage byla využita počítačovým systémem Watson v televizní soutěži „Jeopardy!“. Watson měl během ní přístup ke 200 milionům stránek strukturovaných i nestrukturovaných dat, včetně plného znění Wikipedie. Díky použití Elastic Storage se pět terabajtů Watsonových znalostí (200 milionů stránek dat) nahrálo do jeho paměti během pouhých minut. Tento software byl vybrán pro systém Watson především kvůli svojí škálovatelnosti, která dosahuje až extrémní jedné miliardy petabajtů.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.