facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Hodnocení žadatelů o úvěrové produkty a vymáhání pohledávek

Decision_Maker_641.jpgSpolečnost SinTe představila systém Decision Maker, který umožňuje automatizované hodnocení žadatelů o úvěrové produkty, a Debt Manager, systém pro inteligentní vymáhání pohledávek. Decision Maker je workflow řešení, které podporuje centralizovaný rozhodovací model řešení úvěrových žádostí v rámci RETAIL a SME produktů. Decision Maker podporuje jak automatizované úkoly prováděné systémem, tak manuální úkoly prováděné jednotlivými pracovníky zapojenými do úvěrového procesu. Vzhledem k pokrytí pracovního procesu od prvopočátku, tj. od pořízení žádosti až do otevření úvěrových účtů a tisk úvěrové smlouvy, je systém univerzálním nástrojem pro podporu masivně poskytovaných úvěrových produktů.

Debt Manager poskytuje řízení a automatizaci vymáhacích procedur spojených s dlužníky (neplatiči). V rámci vymáhání lze volit z velké škály komunikačních forem s klientem v rámci early-collection fáze a nebo lze využít přednastavených postupů ukončení vztahu dlužník – věřitel v rámci late-collection. Mezi tyto postupy patří prodej pohledávky agentuře, komunikace v rámci soudního řízení, dědické řízení apod. Významným prvkem Debt managera je také podpora fáze pre-collection tj. monitoring platební kázně klienta a monitoring stavu klienta samotného. Tímto postupem jsou do procesu zapojeny mnohé externí datové zdroje informující o stavu klienta a interní transakční a účetní systém informující o platební kázni. Výsledkem je varování v případě zjištění negativního signálu který může vést např. ke změně obchodních podmínek nebo k zahájení komunikace s klientem ještě než vznikne polhůtní pohledávka.

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.