facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 14. 7. 2010

Fenix ve Spáleném Poříčí

Zpracovávání agend, souvisejících s činností města Spáleného Poříčí, podporuje již od roku 2001 informační systém Fenix z produkce Asseco Solutions. V letošním roce město zásadním způsobem rozšířilo rozsah systému, takže nadále bude pokrývat veškerou jeho agendu a podstatným způsobem zefektivní komunikaci mezi úřadem a občany i firmami. První agendy začali pracovníci města zpracovávat v systému Fenix již v roce 2001. Do té doby zde pracovali v různých DOSovských systémech, které však během doby přestávaly stačit požadavkům, spojeným s agendou i nárokům na komunikaci. Proto, v souladu s pokynem okresního úřadu, byl pro město v roce 2001 pořízen nový systém – Fenix.



V průběhu následujících devíti let však opět nároky na systém a jeho šíři postupně stoupaly a v letošním roce došlo na zásadní rozšíření jeho funkcionality. Důvodem rozhodnutí dokoupit další části, které systém Fenix nabízí, byl kromě jiného požadavek na zavedení elektronické spisové služby. V současné době probíhá ve Spáleném Poříčí poslední fáze implementace. K implementaci patří instalace systému, poté následuje školení pro budoucí uživatele, pak vzdálená správa systémů a samozřejmě operativní řešení dotazů a požadavků ze strany zákazníka.

Po dokončení implementace zde budou k dispozici moduly ePodatelna, Vestavěný oběh dokumentů, Rozpočet, Účetnictví a výkaznictví, Kniha došlých faktur, Kniha daňových dokladů, Pokladna, Pohledávky, Majetek, Matrika a Registr obyvatel. Bude též běžné propojení systému s datovými schránkami a také bude podstatně operativnější práce s jednacími čísly, samozřejmostí bude podpora exportů do PDF a MS Office.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.