facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 2. 3. 2009

eGovernment pro zemědělce

Integrovaný zemědělský registr na portálu farmáře

Čeští chovatelé hospodářských zvířat mohou od poloviny ledna se svým dozorovým orgánem, Ministerstvem zemědělství, komunikovat prostřednictvím www rozhraní. Tuto část tzv. portálu farmáře vyvinula a dodala společnost Aquasoft. Aplikace výrazně rozšiřuje možnost elektronické komunikace zemědělsky působících subjektů se státním orgánem. WWW rozhraní je jednou z významných částí tzv. Integrovaného zemědělského registru, který vyvinul Aquasoft pro Ministerstvo zemědělství. Tento systém v intencích platné české i evropské legislativy globálně podporuje uplatňování přísných hygienických opatření, spojených s kontrolou masa a potravin.



Rozhraní je dostupné prostřednictvím tzv. obecného portálu farmáře, který provozuje Ministerstvo zemědělství pro všechny subjekty, působící v zemědělství. Cílem tohoto rozhraní je zpřístupnit chovateli veškeré informace elektronickou cestou včetně možnosti jejich pořizování a předávání tzv. pověřené osobě, tedy Ministerstvu. V České republice existují desítky tisíc provozoven s chovem hospodářských zvířat. Každý z těchto chovatelů má nyní on-line přístup ke svým datům, které o něm soustřeďuje Ministerstvo zemědělství.

 

Novým portálem zemědělci získali přístup k elektronickým výstupům, které doposud dostávali pouze tištěnou formou. Informace v elektronické podobě jsou pro ně snáze zpracovatelné a zároveň poskytují detailnější informace, které není možné předávat klasickou poštou. Další předností nového portálu je možnost odesílat data přímo pověřené osobě bez toho, aby bylo nutné zasílat papírové formuláře. Portál farmáře navíc umožňuje chovatelům vyhledávání nejrůznějších dat včetně tzv. kalkulaček pro výpočet intenzit chovu, které se používají pro přiznávání zemědělských dotací.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.