facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 26. 10. 2010

Deutsche Telekom nasadí technologii LTE

v pásmu „digitální dividendy“

Společnost Deutsche Telekom AG spustí v Německu služby v rámci technologie Long Term Evolution (LTE) ještě v tomto roce, čímž rozšíří vyspělé mobilní vysokorychlostní služby do venkovských oblastí s nedostatečným přístupem. Uvedení sítě do provozu mohlo být zahájeno po dokončení aukce spektra „digitální dividendy“, která skončila 20. května 2010. Deutsche Telekom vybral společnost Nokia Siemens Networks jako jednoho ze svých dodavatelů hardwaru, softwaru a služeb potřebných pro výstavbu a údržbu rádiové sítě LTE po celém Německu. Navíc operátor vybral společnost Nokia Siemens Networks jako svého budoucího globálního dodavatele technologie LTE.



Pro služby LTE bude Deutsche Telekom používat frekvenční pásmo „digitální dividendy“ 800 MHz, tj. rádiové spektrum původně využívané analogovými televizory, jež bylo uvolněno digitalizací televizního vysílání. Díky jeho dosahu je toto spektrum nejvhodnější pro pokrytí venkovských oblastí mobilním vysokorychlostním internetem.

 

Hlavní částí obchodu v Německu je široké portfolio služeb nutných k uvedení sítě do provozu. Společnost Nokia Siemens Networks se mimo jiné soustředí na plánování a optimalizaci sítě LTE tak, aby byla zajištěna kvalita a pokrytí požadované pro expanzi Deutsche Telekom do venkovských oblastí. Samozřejmě zajistí implementaci a údržbu v rámci celého projektu, aby bylo LTE sít rychle spuštěna bez přerušení stávajících služeb založených na 2G a 3G. V první fázi byla výstavba zahájena ve venkovských oblastech, které nebyly dosud pokryty žádným přístupem k rychlému internetovému připojení. Společnost Nokia Siemens Networks dodává svoje řešení Single RAN spolu s funkcionalitou Self Organizing Network (SON), založené na energeticky nenáročné základnové stanici Flexi Multiradio Base Station a softwaru pro síťovou správu a optimalizaci NetAct. Společnost Nokia Siemens Networks dále pro Deutsche Telekom rozšíří stávající platformu pro správu dat o zákaznících, řešením pro sjednocení pohledu na všechna data, která se zákazníky souvisí.

 

Technologie LTE využívá pro všechny svoje ultra rychlé přenosy dat tzy. Flat síťovou architekturu založenou na internetovém protokolu. Speciální řešení IP zabezpečení a certifikace základnových stanic prostřednictvím infrastruktury PKI (Public Key Infrastructure) zaručují bezpečnost sítě a zachování diskrétnosti dat přenášených zákazníky. Deutsche Telekom svěřil společnosti Nokia Siemens Networks spolu s jejich prověřenými partnery Juniper Networks a Insta DefSec zajištění nejvyšší možné bezpečnosti své LTE sítě již od počátku projektu.


 
  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.