facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 21. 12. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Chytré televizory drží krok s trendy zábavy a volného času

TCL ElectronicsSpolečnost TCL Electronics, jeden ze tří hlavních světových hráčů v odvětví výroby televizorů, a institut CSA (Consumer Science & Analytics) se zaměřily na vztahy mezi Evropany a jejich televizory. S blížícím se novým rokem se tento výzkum zaměřil na to, jak Evropané využívají televizory ve svých domovech.



Do výzkumu bylo zařazeno 3 083 Evropanů. Alespoň jeden televizor vlastní 97 % domácností. 87 % dotázaných uvedlo, že sleduje televizi alespoň jednou denně. Například třetina Britů má ale televizor zapnutý téměř nepřetržitě. Britové také mají doma nejvíce televizorů (v průměru 2,1) ve srovnání s dalšími zeměmi, kde domácnosti mají průměrně 1,7 televizorů.

Během lockdownu a dalších restrikcí způsobených současnou epidemiologickou situací získává televizor stále více na své důležitosti v běžném životě a stal se skutečným hráčem na poli zábavy. Až polovina Evropanů předpokládá, že bude sledovat televizi mnohem více než v předchozím roce.

Obývací pokoj zůstává preferovaným místem pro sledování televize (80 %), následuje ložnice (10 %) a kuchyně (8 %). Zajímavostí je, že 6 % dotázaných označilo televizor jako virtuální rodinný krb, kde se schází celá rodina.

Chytré televize oslovují především lidi mladší 35 let. 60 % Evropanů má chytrou televizi, v segmentu pod 35 let je to 72 % mladých lidí, kteří tyto televizory volí pro funkce, které ji umožňují lépe využívat televizi pro sledování pořadů streamovacích služeb (70 %) a možnosti individuálního sledování pořadů v režimu catch-up TV a VOD (40 %). Za zmínku stojí, že téměř třetina Angličanů a Francouzů sdílí obsah ze svých chytrých telefonů na obrazovkách televizorů, což dokládá rostoucí propojování odlišných zařízení.


 
  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.

  

- PR -

Konec papírování!

Digitalizujte personální agendu a usnadněte si práci


Zjednodušit práci, snížit admini­s­t­ra­tiv­ní zátěž i chybovost a vnést do personální agendy větší transparentnost. To vše umož­ňu­jí moderní personální softwary. Cloudový HR systém GIRITON nabízí navíc také intuitivní ovládání, praktické moduly a mož­nost přizpůsobit si systém na míru. Zjistěte, jak může vypa­dat digitalizace HR a proč se do ní budete chtít hned pustit.