facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 19. 4. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Český retailový gigant HP TRONIC přechází na novou generaci systémů SAP

Společnost HP TRONIC, pod kterou spadají značky DATART, Euronics nebo i síť hotelů a welness resortů, přechází na systémy nové generace od společnosti SAP. Slibuje si od nich kromě úspory nákladů i rychlejší plánování, doručování zboží zákazníkům a jednodušší expanzi na nové trhy. Pro společnost SAP se jedná o migraci zatím největšího objemu dat na českém trhu v rámci produktu RISE with SAP, jehož součástí jsou i systémy nové generace SAP S/4HANA Private edition nebo SAP Signavio. Není proto překvapením, že migrace systémů v HP TRONICu zabere dva roky.



Proměnou postupně projde téměř každé oddělení ve firmě od pláno­vá­ní zdrojů a logistiky až po finance a produktový management. Zásadní zjednodušení pro firmu představuje přechod na procesní model, ve kterém odpadá nutnost znát jednotlivé transakce k jejich realizaci. Nové systémy umožní i rychlejší tvorbu komplexních zpráv, ke kterým patří i nefinanční reporting cílů v oblasti udržitelnosti.

„Abychom dokázali dlouhodobě růst a nabídnout zákazníkům co nejlepší servis, musíme myslet několik let do budoucna. Pro byznys bude čím dál zásadnější umět rychle reagovat a pracovat s daty napříč různými odděleními ve firmě, abychom měli neustálý přehled. Díky tomu budeme mít možnost lépe se rozhodovat a nabízet zákazníkům personalizovanou nabídku,“ uvedl k migraci na novou generaci informačních systémů Karel Ročák, ředitel ICT společnosti HP TRONIC.

„Dnes už přechod na systémy nové generace není otázkou zda, ale kdy. V případě spolupráce s HP Tronic, která překračuje jednu dekádu, to bylo jedno z častých témat našich diskuzí. Zásadní bylo rozumět prioritám nejen technickým, ale i byznysovým, čemuž jsme řešení přizpůsobili,“ dodává Hana Součková, generální ředitelka SAP ČR.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.