- Přehledy IS
- APS (21)
- BPM - procesní řízení (23)
- Cloud computing (IaaS) (9)
- Cloud computing (SaaS) (29)
- CRM (49)
- DMS/ECM - správa dokumentů (19)
- EAM (16)
- Ekonomické systémy (68)
- ERP (87)
- HRM (27)
- ITSM (5)
- MES (32)
- Řízení výroby (47)
- WMS (27)
- Dodavatelé IT služeb a řešení
- Datová centra (25)
- Dodavatelé CAD/CAM/PLM/BIM... (40)
- Dodavatelé CRM (36)
- Dodavatelé DW-BI (50)
- Dodavatelé ERP (80)
- Informační bezpečnost (39)
- IT řešení pro logistiku (46)
- IT řešení pro stavebnictví (25)
- Řešení pro veřejný a státní sektor (26)
Tematické sekce
ERP systémy
CRM systémy
Plánování a řízení výroby
AI a Business Intelligence
DMS/ECM - Správa dokumentů
HRM/HCM - Řízení lidských zdrojů
EAM/CMMS - Správa majetku a údržby
Účetní a ekonomické systémy
ITSM (ITIL) - Řízení IT
Cloud a virtualizace IT
IT Security
IT právo
Projektové řízení
GIS - geografické informační systémy
Trendy ICT
E-commerce B2B/B2C
CAD/CAM/CAE/PLM/3D tisk
CRM systémy
Plánování a řízení výroby
AI a Business Intelligence
DMS/ECM - Správa dokumentů
HRM/HCM - Řízení lidských zdrojů
EAM/CMMS - Správa majetku a údržby
Účetní a ekonomické systémy
ITSM (ITIL) - Řízení IT
Cloud a virtualizace IT
IT Security
IT právo
Projektové řízení
GIS - geografické informační systémy
Trendy ICT
E-commerce B2B/B2C
CAD/CAM/CAE/PLM/3D tisk
Branžové sekce
Partneři webu
Zvyšující se rizika nápojových a potravinářských firem
Studii zkoumající a porovnávající pracovní postupy a procesy 200 předních dodavatelů potravin a nápojů (F&B) v Evropě, Asii, Austrálii a na Novém Zélandě, vypracovala pro Lawson společnost Enterprise Economics. Základním zjištěním bylo, že řada potravinářských a nápojových firem vzhledem k nedostatečnému řízení dodavatelského řetězce neoptimalizuje úroveň zákaznických služeb a příležitosti tvorby zisku. Výsledky naznačují, že mnoho F&B společností v rozsáhlé míře stále používá v oblasti prodeje, výroby a plánování nákupu tabulkové procesory a papírové záznamy. V důsledku toho se pak zbavuje přebývajících zásob v dodavatelském řetězci zaběhlým způsobem a musí vyprazdňovat sklady. To vede k nižším tržbám a celkově to ovlivňuje konečné výsledky maloobchodníků i výrobců nápojů a potravin.
V porovnání s Evropou, kde odhady prodejů a plány zaznamenává na papír pouze jedna společnost ze sta, je to v Asii podle této studie celá čtvrtina společností. Nejvíce společností, které používají software pro odhadování prodejů a plánování, se nachází v Evropě, kde jejich počet dosahuje 58 %. V Austrálii a na Novém Zélandě jejich počet dosahuje pouze 36 % a v Asii dokonce pouhých 13 %.
I v Evropě je ale co zlepšovat – 21 % zkoumaných evropských společností stále používá tabulkové kalkulátory pro plánování výroby a 30 % společností je používá pro prognózy prodejů. Lawson zastává názor, že přetrvávající používání těchto manuálních metod vede k rozsáhle publikovaným datovým chybám, zejména pak pokud jde o sezónní výkyvy v dodávce a poptávce. Manuální postupy zvyšují riziko špatných odhadů na základě nesprávných údajů a mohou nepříznivě ovlivnit spokojenost zákazníků. Nadměrná a/nebo nedostatečná výroba totiž může způsobit nedostatek určitého zboží a naopak nadbytečné zásoby jiného.
Výzkum provedla společnost Enterprise Economics jménem společnosti Lawson Software v období 4 měsíců na přelomu roku 2005/2006. V online průzkumu byly shromážděny odpovědi více než 200 respondentů na 16 základních dotazů a názory z různých odvětví F&B, jako např. masná výroba, pekárny, výroba cukrovinek, vína, nápojů, mlékárenská výroba, výroba mořských produktů či dochucovadel a řada jiných.
V porovnání s Evropou, kde odhady prodejů a plány zaznamenává na papír pouze jedna společnost ze sta, je to v Asii podle této studie celá čtvrtina společností. Nejvíce společností, které používají software pro odhadování prodejů a plánování, se nachází v Evropě, kde jejich počet dosahuje 58 %. V Austrálii a na Novém Zélandě jejich počet dosahuje pouze 36 % a v Asii dokonce pouhých 13 %.
I v Evropě je ale co zlepšovat – 21 % zkoumaných evropských společností stále používá tabulkové kalkulátory pro plánování výroby a 30 % společností je používá pro prognózy prodejů. Lawson zastává názor, že přetrvávající používání těchto manuálních metod vede k rozsáhle publikovaným datovým chybám, zejména pak pokud jde o sezónní výkyvy v dodávce a poptávce. Manuální postupy zvyšují riziko špatných odhadů na základě nesprávných údajů a mohou nepříznivě ovlivnit spokojenost zákazníků. Nadměrná a/nebo nedostatečná výroba totiž může způsobit nedostatek určitého zboží a naopak nadbytečné zásoby jiného.
Výzkum provedla společnost Enterprise Economics jménem společnosti Lawson Software v období 4 měsíců na přelomu roku 2005/2006. V online průzkumu byly shromážděny odpovědi více než 200 respondentů na 16 základních dotazů a názory z různých odvětví F&B, jako např. masná výroba, pekárny, výroba cukrovinek, vína, nápojů, mlékárenská výroba, výroba mořských produktů či dochucovadel a řada jiných.
březen - 2024 | ||||||
Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
IT Systems podporuje
Formulář pro přidání akce
Další vybrané akce