facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Zítra končí podpora Windows 7

Windows 7Podpora operačního systému Windows 7 zítra končí, což znamená, že společnost Microsoft tomuto systému již nadále nebude poskytovat technickou podporu ani vydávat softwarové aktualizace. Operační systém tak bude od zítřka představovat riziko pro bezpečnost všech soukromých i firemních uživatelů, vzhledem k tomu, že už nebudou k dispozici bezpečnostní záplaty pro objevené zranitelnosti.



Podle celosvětové analýzy společnosti Kaspersky z minulého roku:

  • Více než třetina (28 %) malých a bezmála polovina (47 %) středních firem a velkých korporací používá operační systém Windows 7.
  • Více než jedna třetina (38 %) běžných uživatelů stále používá Windows 7.

„Z našich statistik vyplývá, že stále poměrně vysoké procento jak soukromých, tak firemních uživatelů používá zastaralé operační systémy, které se blíží ke konci své životnosti. Vedou je k tomu různé důvody – od závislosti na nainstalovaném softwaru, který může být nepoužitelný s novějšími OS, přes ekonomické důvody, až dokonce po prostý návyk. V každém případě představuje zastaralý OS bez bezpečnostních záplat kybernetické riziko – náklady na řešení problému tak mohou být podstatně vyšší než náklady na upgrade. Proto doporučujeme, aby zákazníci přešli na podporované verze a zajistili, že v průběhu přechodu mají k dispozici další bezpečnostní nástroje,“ komentuje Miroslav Kořen, generální ředitel Kaspersky pro východní Evropu.
 


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.