facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 22. 4. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

ZEBRA SYSTEMS uvádí na český trh MDR řešení od N-able

Společnost ZEBRA SYSTEMS uvádí na náš trh řešení N-able Managed Detection and Response (MDR), které je nyní dostupné i lokálním MSP poskytovatelům. MDR platforma od N-able zahrnuje špičkovou analytiku, automatizační nástroje, reporting prokazující plnění požadovaných předpisů, řízení přístupu k citlivým datům a sledování jejich možných úniků. MSP tak mají k dispozici špičkový nástroj pro zabezpečení IT infrastruktury jejich zákazníků, systém řízeného monitoringu a zabezpečení s využitím nepřetržitě dostupných SOC (Security Operation Center).



Vedle nejpokročilejšího zabezpečení proti kybernetickým hrozbám tak N-able MDR představuje i řešení nedostatku kvalifikovaných odborníků v oblasti kybernetické bezpečnosti, kterých se lokálním MSP firmám často nedostává. Pomocí N-able MDR mohou MSP poskytovatelé rozšířit svou kapacitu o zkušené bezpečnostní analytiky, kteří jim pomohou zkrátit čas pro detekci hrozeb a reakci na ně, a přitom si zachovat komplexní přehled.

Mezi klíčové funkce N-able MDR patří:

  • Výstrahy při detekování hrozby v reálném čase – SOC tým nepřetržitě prověřuje detekce a výstrahy a aktualizuje je přímo v centrálním panelu
  • Dodržování zákonných požadavků a jiných předpisů – S pomocí automatizovaného reportování asistuje při dodržování zákonných požadavků (typu NIS-2)
  • Skenování zranitelností v interních a externích sítích – Profesionální skenování interních a externích sítí umožňuje identifikovat zastaralý software, slabá hesla, otevřené porty apod.
  • Komplexní schopnosti reakce – Bezpečnostní experti mohou převzít řízení pokročilé reakce přímo z MDR platformy bez ohledu na konkrétní bezpečnostní technologie využívané MSP poskytovatelem.
  • Monitoring dark webů – Monitoruje možné úniky firemních údajů na deep/dark webu.
  • Analýza oprávnění síťových, systémových a skupinových účtů – Analýza každého účtu, systému a skupiny tak, aby bylo jasné, kteří uživatelé mají zvýšená oprávnění a přístup k nejcitlivějším datům.

Ondřej Šabata„N-able MDR nabízí komplexní řídící centrum pro bezpečnostní operace postavené spe­ci­fic­ky pro potřeby MSP poskytovatelů,“ řekl Ondřej Šabata, Sales Engineer pro řešení N-able ve společnosti ZEBRA SYSTEMS. „Je to efektivní, a přitom dostupné řešení pro malé, střední i velké organizace, které potřebují chránit své sítě – ať jíž v lokálním umístění nebo v cloudu – před aktuálními hrozbami z nejrůznějších směrů.“


 
  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.