facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 28. 1. 2010

Webhosting v ČR loni vzrostl

Tržby za pronájmy webového prostoru přesáhly 600 milionů

Český trh pronájmů webového prostoru zaznamenal v roce 2009 přibližně 10% růst. To i přesto, že tempo růstu trhu s tzv. webhostingem v uplynulých letech mírně klesá. Celkový počet pronájmů webových stránek v České republice přesáhnul počet 200 tisíc prezentací. Ke konci roku 2008 bylo na českém internetu provozováno přibližně 192 tisíc webových prezentací. Loni se tento počet vyšplhal odhadem na 210 tisíc prezentací. Nejvíce stránek hostuje na domácím trhu společnost ACTIVE 24, která spravovala ke konci roku 2009 více než 46 tisíc webových prezentací.



Postupné zpomalování růstu českého trhu souvisí hlavně s nasyceností domácího trhu. Šancí pro rychlejší růst oboru je několik. Jednou z nich je orientace provozovatelů hostingu na poskytování webových služeb, konkrétně například model Software-as-a-Service pro firemní klientelu. Druhou možnou cestou pak může být vytváření a hosting webových aplikací pro sociální sítě, což potvrzuje obrovská celosvětová popularita tzv. sociálních her v prostředí Facebooku.

 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.