facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Vyšší zabezpečení webových bran

pro zlepšení kontroly nad aplikacemi v cloudu

Společnost Trend Micro představila nejnovější verzi svého řešení pro webové brány, které nyní nabízí lepší přehled a kontrolu nad rostoucím využitím aplikací v cloudu, ať už jde o systémy okamžité výměny zpráv, sítě typu peer-to-peer, video a audio aplikace nebo webovou poštu.


Trend Micro InterScan Web Security 5.5 poskytuje vysokou ochranu před internetovými hrozbami a zároveň snižuje náklady díky konsolidaci datových center prostřednictvím podpory virtuálních zařízení přímo na hardwaru, s certifikací VMware Ready a technologií Microsoft Hyper-V. Spolupracuje s modulem Advanced Reporting and Management pro pokročilou správu a tvorbu sestav, samostatnou, ale zásadní komponentou, která zajišťuje centralizovaný přehled o síťovém provozu v reálném čase, vytváření historických sestav s možností přechodu na podrobnější úroveň a správu zásad.

Mezi klíčové nové funkce verze Trend Micro InterScan Web Security 5.5 patří:

  • Řízení aplikací: Poskytuje lepší přehled a kontrolu nad využitím internetu v rámci organizace. Automatizuje zjišťování a využití šířky pásma pro více než 420 internetových protokolů a tisíce klientských aplikací, které je využívají. Administrátoři mohou porozumět tomu, pro které uživatele je třeba řídit provoz v závislosti na typu aplikace, a následně vytvořit pravidla pro prosazování příslušných zásad. Na rozdíl od většiny produktů pro webové brány, které umí pouze aplikovat zásady na provoz, pro nějž dokážou zajistit proxy, nabízí Interscan Web Security úplný přehled o všech portech a mnoha dalších protokolech.
  • Kontrola HTTP: Zajišťuje kontrolu s vyšší granularitou pro ochranu před nejnovějšími webovými hrozbami, kdy umožňuje administrátorům identifikovat chování a filtrovat webový provoz podle libovolné charakteristiky protokolu HTTP. Pomocí dodaných šablon mohou administrátoři ovládat například:
    • zda mohou uživatelé publikovat obsah na webech sociálních sítí
    • zda mohou uživatelé odesílat specifické typy příloh ve veřejných aplikacích webové pošty
    • které prohlížeče a verze lze používat pro přístup k internetu
      Navíc mohou administrátoři snadno zachytit vzorek provozu přímo z produktu a vytvořit vlastní filtry pro prosazování libovolné zásady, kterou právě potřebují.
  • Filtrování URL: Kromě akcí povolení, blokování, monitorování a varování dostupných v zásadách filtrování URL obsahuje verze 5.5 i několik dalších vylepšení:
  • Časové kvóty: Umožňují administrátorům definovat celkovou dostupnou dobu prohlížení v pracovní době či v době volna, kdy mohou uživatelé navštěvovat specifické servery nebo kategorie serverů. Podle potřeby je možné využít dočasné prodloužení.
  • Potlačení pomocí hesla: Umožňuje uživatelům definovaným administrátorem potlačit akci blokování, když do prohlížeče zadají heslo pro jednorázový přístup.

Regionální ceny a dostupnost:
Produkt Trend Micro InterScan Web Security 5.5 je již dostupný. Ceny se liší v závislosti na počtu počítačů a s rostoucím počtem klesají. Pro 1000 počítačů stojí licence Trend Micro InterScan Web Security pro nové zákazníky 19,35 € za jednoho uživatele; předplatné na 3 roky činí 30,96 € za jednoho uživatele.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.