facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 7. 9. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Vysoká škola kybernetické bezpečnosti SANS nabízí stipendia i pro uchazeče z Česka

Technologický institut SANS oznámil zahájení Pallerova stipendia i pro uchazeče z Česka. Jde o plně financované mezinárodní stipendium pro dálkové studium kybernetické bezpečnosti v angličtině. Stipendium pokryje všechny poplatky za kurz, studijní materiály a certifikační zkoušky. Předchozí zkušenosti v oblasti kybernetické bezpečnosti nejsou pro studium nutné, uchazeči však budou muset absolvovat test způsobilosti a pohovor.



Program Paller Cybersecurity Scholarship od Technologického institutu SANS nabízí stipendia všem, kteří chtějí něco změnit v oblasti kybernetické bezpečnosti. Program je proto přizpůsoben studentům se všemi úrovněmi zkušeností v oblasti kybernetické bezpečnosti, od zkušených odborníků na informační bezpečnost až po lidi bez technologického vzdělání.

Úspěšným žadatelům je k dispozici jedna ze dvou stipendijních tras:

  • Prostřednictvím programu New to Cyber Track – kde nejsou vyžadovány žádné předchozí technické zkušenosti – získají studenti bakalářský certifikát v oboru Aplikovaná kybernetická bezpečnost, bakalářský titul v oboru Aplikovaná kybernetická bezpečnost nebo bakalářský titul v oboru Aplikovaná kybernetická bezpečnost.
  • Druhý okruh pro zkušené – Experienced Student Track, který je otevřen zájemcům s bakalářským titulem a určitou praxí v oblasti IT nebo informační bezpečnosti, umožní studentům získat jeden z osmi absolventských certifikátů zaměřených na konkrétní povolání nebo titul Master of Science in Information Security Engineering.

Pallerovo stipendium přitom pokryje všechny poplatky za kurz, studijní materiály a certifikační zkoušky GIAC, ať už se studenti rozhodnou pro kteroukoli z těchto cest.

Všechny programy zahrnují několik certifikací GIAC (Global Information Assurance Certification), jsou k dispozici kompletně v online variantě a nabízejí výběr náročných kurzů na vyžádání nebo živých kurzů.

Chcete-li se dozvědět více informací nebo se přihlásit o stipendium Paller Cybersecurity Scholarship, navštivte www.sans.edu/paller-cybersecurity-scholarship. Uzávěrka přihlášek je 15. listopadu ve 23:59 SEČ.


 
  

- PR -

Modernizace platebních systémů v Evropě a České republice

Společná cesta CGI a Moneta Money Bank


V digitálním věku, kdy se po­ža­dav­ky na rychlost, bezpečnost a efektivitu platebních operací neustále zvyšují, stojí evropské finanční instituce před výzvou, jak tato očekávání naplnit. Vý­znam­nou roli v této transformaci hrají platební metody, které umožňují rychlé a bezpečné transakce jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni.

  

- PR -

Jak využít AI ke zvýšení prodejů?

Promo Forecast AI je jedno z nejzajímavějších vlastních řešení firmy Sluno. Na základě dat z promočních prodejů dokáže pomocí umělé inteligence přesně určit, jaký produkt bude mít v nadcházejících akcích největší úspěch. Obchod­ní­kům i dodavatelům tak poskytuje plnou kontrolu nad celým procesem přípravy promocí od výběru zboží, stanovení ceny až po precizní analytiku na konci akce.