facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 18. 4. 2005

Výsledky společnosti Sony Ericsson v prvním čtvrtletí roku 2005

Společnosti Sony a Ericsson dnes oznámily konsolidované finanční výsledky svého společného podniku Sony Ericsson Mobile Communications AB za první čtvrtletí letošního roku. Ve čtvrtletí bylo prodáno 9,4 milionu přístrojů, což představuje nárůst o 7 % ve srovnání se stejným obdobím předcházejícího roku. Tržby meziročně poklesly o 4 % a dosáhly výše 1289 milionů EUR. Zisk před zdaněním činil 70 milionů EUR a čistý zisk 32 milionů EUR. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2004 se jedná o pokles o 27 milionů (zisk před zdaněním), respektive 50 milionů EUR (čistý zisk).

Situace na trhu se v prvním čtvrtletí tohoto roku vyvíjela v souladu s očekáváním – důsledkem obvyklé sezónnosti došlo k mírnému poklesu. Na trzích západní Evropy byl způsoben přesunem zájmu spotřebitelů k produktům v předplacených sadách. Vliv na prodeje v tomto období mělo také předzásobení prodejců v posledním čtvrtletí roku 2004. Pokles průměrné prodejní ceny produktů Sony Ericsson byl způsoben podmínkami na trhu a menším počtem nových modelů uvedených na trh během tohoto období.

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.