facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 15. 8. 2006

Výpisy z katastru nemovitostí u dalších poskytovatelů

Vypis_katastr_633.jpgČeský úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) oznámil, že ve spolupráci se společností Ness úspěšně dokončil zavedení elektronické značky k výpisům z katastru nemovitostí pomocí dálkového přístupu do Informačního systému katastru nemovitostí. Tím se stal prvním orgánem veřejné správy, který umožňuje subjektům, stanoveným legislativou, poskytovat občanům ověřené výpisy z veřejného registru.

Prvními, kteří začali tuto službu nabízet, se stali notáři. V blízké budoucnosti se k nim připojí i obce, Česká pošta a Hospodářská komora. Dálkový přístup k údajům katastru po internetu funguje již pátým rokem a za tu dobu poskytl zákazníkům takřka 2 mil. výstupů na 7 milionech stranách. Zavedení elektronické značky k výstupům dálkového přístupu do Informačního systému katastru nemovitostí v souladu s příslušnou legislativou podstatně usnadní komunikaci mezi občany a orgány státní správy i mezi subjekty trhu s nemovitostmi.

 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.